Aniversare sub semnul tristetii

Salvati locurile de munca protejate ale persoanelor cu dizabilitati!
septembrie 22, 2017
Am lucrat la harta serviciilor sociale si de sanatate a judetului Bacau
septembrie 22, 2017

Aniversare sub semnul tristetii

Pe data de 19 septembrie FDL Speranta ar fi trebuit sa aniverseze cu bucurie 12 ani de la inaugurarea la Tirgu Neamt a Centrului de Integrare si Terapie Ocupationala pentru persoane cu dizabilitati – fostul C.I.T.O. – in prezent cunoscut ca Centru de zi „Speranta”.

“In septembrie 2017, la 12 ani de la inaugurare, ar trebui sa ne bucuram si sa sarbatorim cei 12 ani de activitate insa cum oare am putea face asta cand cei care – conform legii- ar trebui sa ne sustina, ne distrug toata munca si eforturile din toti acesti ani? Cum oare am putea sa ne bucuram cand, luna aceasta, dupa 12 ani de servicii gratuite, Ordonanta 60 a guvernului Tudose ne-a inchis nu numai unitatea protejata a fundatiei ci ne-a si lasat fara unica sursa de finantare pe care o aveam pentru aceste servicii sociale! Cum putem sa sarbatorim atunci cand autoritatile sfideaza cu aroganta si nepasarea lor, risipind banii platiti de contribuabili si nu le pasa de cei pe care ar trebui sa ii deserveasca?”- sunt intrebarile legitime ale colegilor nostri de la Fundatia de Dezvoltare Locala Speranta Tg Neamt, cel mai mare funizor de servicii sociale din acest oras.

Mentionam ca timp de 12 ani, fundatia a furnizat gratuit, continuu, servicii sociale persoanelor cu dizabilitati chiar si in ultimii ani cand autoritatile locale au refuzat sub diferite pretexte sa le sustina financiar, desi nu au fost capabile sa dezvolte propriile servicii.