Au fost stabiliți finaliștii Premiilor Comunității Băcăuane

Rețea a asociaţiilor şi congregaţiilor catolice din Dieceza de Iaşi
mai 16, 2017
Formare in domenii de varf
mai 23, 2017

Au fost stabiliți finaliștii Premiilor Comunității Băcăuane

hdr

Pregătirile pentru cel mai cunoscut eveniment caritabil al Bacăului au intrat pe ultima sută de metri. Copii beneficiari ai proiectelor educative și voluntarii FSC repetă de zor numerele artistice care-i vor încânta pe participanți, iar organizatorii au pregătit, ca în fiecare an, momente frumoase și surprize menite să creeze o atmosfera de neuitat, care să puncteze momentul festiv al Galei din acest an.

Și juriul Galei și-a îndeplinit sarcina de a analiza nominalizările la cele patru categorii de Premii ale Comunității și de a stabili lista finaliștilor. Selecția a fost dificilă, toate cele 25 de proiecte nominalizate fiind frumoase și valoroase prin activităţile propuse și schimbările pe care le-au produs. Dar… cineva trebuie să poarte laurii și anul acesta, astfel încât a fost stabilită lista de finaliști (cele mai bune trei nominalizari la fiecare categorie), că vor avea statutul de invitați speciali în cadrul Galei din data de 18 mai 2017.  Atunci și numai atunci vor fi anuntați câștigatorii la fiecare dintre cele patru categorii!

Așadar, finaliștii Premiilor Comunității Băcăuane, ediția 2017 sunt: la Categoria persoane fizice:
pentru campania de operații de cataractă gratuite, oferite persoanelor în vârstă, fără posibilități materiale – doctor Cristian Postolache; pentru proiectul Centrul pentru Sănătate OXIGEN Bacău – Preot Liviu Burlacu; pentru proiectul After School cu Bronx – domnul Daniel Zodian. La Categoria firme şi companii finaștii sunt: pentru proiectul Zâmbet pentru copii – Simba Invest; pentru proiectul Susținerea învățământului profesional – Holzindustrie Schweighofer Baco SRL; pentru proiectul Masa Bucuriei – Selgros Bacău. La Categoria instituţii şi ONG-uri sunt pe primele trei locuri: pentru proiectul Camera de integrare senzorială – Asociatia Părinților Copiilor Autiști Bacău; pentru proiectul Învăț, știu, pot – DGASPC Bacău și pentru proiectul Fondul Științescu – Fundația Comunitară Bacău.
Nominalizații pe Premiul de excelenţă, ajunși pe primele trei locuri sunt: Mărioara Popa, pentru întreaga viață dedicată ajutorării copiilor cu dizabilități neuro-motorii și familiilor acestora, în cadrul Centrului DANIEL, Adriana Roșu, pentru întreaga carieră dedicată persoanelor cu deficiențe senzoriale de auz din Bacău și dr. Mihai Galinescu, pentru numeroasele proiecte și inițiative ce au vizat îmbunătățirea serviciilor medicale din cadrul secției de pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Menționăm că lista completă a nominalizărilor din acest an poate fi vizualizată pe pagina Galei de pe site-ul fsc.ro, accesând butonul aferent fiecarei categorii.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul festivităţii de decernare a Premiilor Comunităţii Băcăuane din seara Galei care va fi prezentată de Dan Negru.  “E onorant pentru mine sa fac parte din tradiţia Galei Premiilor Comunităţii Băcăuane, în condiţiile în care la noi pare tot mai dificil să faci o tradiţie din lucrurile bune. Faptul că FSC împlineşte 20 de ani arată încă o dată că binele e continuu şi răul accidental. Mă bucur să mă alătur din nou echipei FSC!”- a declarat Dan Negru când a acceptat să prezinte a doua oară evenimentul nostru.

Ca în fiecare an, pe lângă ceremonia de înmânare a Premiilor Comunității, licitaţia va fi unul dintre momentele gustate și apreciate de invitați. Pe lângă obișnuitele obiecte ornamentale pregătite de voluntarii și beneficiarii organizației, organizatorii vor oferi și alte obiecte valoroase și unice: o rochie și o geantă hand-made, creații inconfundabile ale artistei băcăuane Carmen Poenaru, președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din Bacău, o invitație pentru două persoane la o spectaculoasă experiență ”Dinner in the sky”, la Iași, în fața Palatului Culturii, oferită de Sergiu Nedelea, unul dintre cei mai apreciați somelieri din România și Selgros Bacău, iar cel mai valoros obiect licitat, va fi tricoul oficial al Campionatului European de Gimnastică, Cluj 2017, cu autograful Ambasadorului acestei competiții, zecele etern al României, Nadia Comăneci, oferit cu sprijinul Petrom, partenerul oficial al competiției, derulată în perioada 19-23 Aprilie 2017.

Şi tombola va suscita mult interes pentru că vor fi oferite premii atractive, care pot fi câștigate prin achiziția unui bilet de numai 50 de lei. Au fost oferite de susținătorii evenimentului pachete de înfrumusetare, vouchere de cumpărături, coșuri cu răsfățuri culinare, produse și servicii inedite, iar cei mai norocoși vor câștiga un week-end all inclusive la Hotelul Dobru din Slanic Moldova, sau două abonamente full, pe trei luni la TNT Club Sport.