Autofinanțarea prin Expert Team, una din țintele FONSS

În prima linie, FONSS continuă să fie vocea ONG
ianuarie 30, 2018
Serviciile sociale de bună calitate sunt o investiție în comunitate
ianuarie 30, 2018

Autofinanțarea prin Expert Team, una din țintele FONSS

Înființată în 2017, Întreprinderea Socială a Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale – Expert Team, este organizată ca departament intern al organizației, în scopul autofinanțării și dezvoltării profesionale a membrilor.

Expert Team este și o modalitate de a valorifica expertiza capitalizată în federație, tocmai de aceea obiectul său de activitate este unul mai vast decât s-ar putea crede că e posibil la un început. Expert Team nu-și propune numai să lucreze în beneficiul membrilor FONSS, la comanda acestora, ci să onoreze și contracte de pe piața liberă.

Serviciile oferite de către Expert Team în 2017, cât a fost în curs proiectul Vocea ONG, au fost: contabilitate și consultanță fiscală; comunicare, PR și marketing social; expertiză juridică și asistență în lobby și advocacy; consultanță și formare profesională; cercetare și documentare. Membrii FONSS au avut fiecare acces gratuit la asistență într-un număr de 32 de ore/domeniu.

Tot în 2017, au fost prestate și câteva contracte de consultanță și cercetare în servicii sociale, dar și de organizare de evenimente, cel mai amplu fiind ONG Fest la Iași.

În 2018, Expert Team și-a modificat regulamentul și se oferă membrilor numai un discount de până la 25%, negociabil în funcție de volumul contractului, în ofertă fiind incluse serviciile de: comunicare, PR și organizare evenimente; consultanță și asistență tehnică în lobby și advocacy; consultanță și formare profesională și cercetare și documentare, ce pot fi prestate de specialiștii FONSS.

În situația în care sunt solicitate servicii de contabilitate şi asistență juridică, pot fi asigurate prin cooptarea de colaboratori externi.

În strategia de business a Expert Team este atragerea de contracte de consultanță și asistenţă tehnică pentru ONG-uri, prin urmare, echipa de profesioniști ai întreprinderii sociale vă așteaptă cu interes.