Educaţie fără bariere culturale
septembrie 12, 2016
Vocea ONG pentru servicii sociale
septembrie 12, 2016

Autoturisme noi pentru îngrijirea la domiciliu

Centrele de Îngrijire la Domicliu ale Caritas Iași au încă cinci autourisme noi. E un adevarat eveniment pentru că finanțarea acetui tip de serviciu este dependentă de sursele publice, iar aceste fonduri nu au permis realizarea de investiții în modernizarea parcului auto. Pentru că activitatea de îngrijire la domiciliu presupune deplasare, sprijinul Caritas Münster prin proiectul ”Mobility for Iași”  a venit ca un ajutor extraordinar.

De fapt, contribuția pentru cele cinci mașini noi a venit de la Caritas Münster și de la încă doi parteneri atrași ulterior- fundația Darlehnskasse a Băncii din Münster (DKM) și firma de vânzari auto Bäumer din oraşul Ibbenbüren.

În urmă cu un an au fost iniţiate primele discuții  iar acum au ajuns cele 5 mașini acasă, la Iași.  Mașinile vor fi repartizate centrelor de Îngrijire la Domiciliu din Dieceza de Iași, în urma evaluării realizată de Biroul de coordonare SID și pe baza scrisorilor de motivație transmise din teritoriu.

Conducerea Centrului Diecezan Caritas și echipa Centrului de Îngrijire Domiciliu își exprimă recunoștința față de toți cei care au făcut posibilă această donație și intenționează să extindă astfel de parteneriate și pentru regiunea de NE a României, unde Caritas Iași desfășoară serviciile sociale caritative de peste 25 de ani.

Anca Maftei