Căutăm soluții pentru economia socială

În ritm de caritate
mai 16, 2017
Centrul de Tranzit Betania prinde contur
mai 16, 2017

Căutăm soluții pentru economia socială

Sunteți invitați la Suceava în perioada 26 – 28 mai 2017, la un eveniment dedicat promovării economiei sociale: Conferința Regională “Soluții eficiente pentru susținerea economiei sociale” și Târgul economiei sociale Bucovina, ediția I, 2017.

Asociația Biosilva în parteneriat cu Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Filiala Județeană Botoșani a Asociației Comunelor din România, Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava și FONSS- Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale s-au asociat într-un demers care să aibă ca rezultat creşterea vizibilităţii structurilor de economie socială înființate în Regiunea de Nord-Est a României, sprijinirea comunităților locale și integrarea în piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile.

Conferința  “Soluții eficiente pentru susținerea economiei sociale” va avea loc la Auditorium „Joseph Schmidt” Suceava, în 26 mai 2017, intervalul orar 14.00 – 16.00.

În cadrul conferinței vor fi dezbătute teme precum: principalele nevoi ale structurilor de economie socială în contextul asigurării sustenabilității afacerilor sociale, necesitatea îmbunătățirii legislației în domeniul economiei sociale, surse de finanțare pentru structurile de economie socială, crearea unei structuri asociative la nivelul Regiunii Nord-Est a României pentru promovarea unitară a produselor și serviciilor realizate și propuse de structurile de economie socială.

Sunt invitați reprezentanți ai structurilor de economie socială, reprezentanți ai instituțiilor publice locale și județene, cadre didactice, primari din localitățile județelor din Regiunea de Nord-Est, membri ai Filialelor Județene a Asociației Comunelor din România și reprezentanți ai unor instituții financiare și de consultanță în afaceri.

Târgul economiei sociale Bucovina, ediția I, 2017 va fi realizat la Shopping City Suceava, în perioada 26 – 28 mai 2017, cu participarea a 20 de structuri de economie socială (SES-uri) înființate în ultimii ani în Regiunea de Nord – Est a României.

În cadrul târgului, sâmbătă, 27 mai 2017, la ora 14.00, va avea loc un workshop în cadrul căruia se va discuta înființarea unei structuri asociative la nivelul Regiunii de Nord-Est în scopul promovării produselor și serviciilor furnizate de structurile de economie socială.

Economia socială reprezintă o soluție eficientă pentru dezvoltarea durabilă a comunităților locale, în special din regiuni slab dezvoltate sau defavorizate și contribuie în mod direct la creșterea nivelului de trai prin activitățile economice desfășurate în cadrul structurilor de economie socială și la incluziunea socială a persoanelor din grupurile vulnerabile prin educare, formare profesională și incluziunea pe piața muncii.