Civic Break la ONGFest 2017

ONG Fest 2017 te invită în Civic Break
mai 12, 2017
Odată ca niciodată… Balul de La Castel
mai 16, 2017

Civic Break la ONGFest 2017

La Iași, în 24 iunie 2017, în Piața Unirii și str. Lăpușneanu, FONSS vă invită la Civic Break în cadrul evenimentului din regiunea Moldovei a ONGFest.

Aflat la cea de-a VIII-a ediție, ONGFest urmărește sporirea numărului de cetățeni implicați activ în comunitate, promovarea spiritului asociativ și creșterea implicării în societate a organizațiilor neguvernamentale. În acest an, evenimentul se va realiza la București (17 – 18 iunie), Iași (24 iunie) și Cluj-Napoca (1 iulie). Este așteptată înscrierea a peste 200 de ONG-uri expozante și mai bine de 50.000 de vizitatori. Menționăm că ONGFest este cel mai amplu eveniment în aer liber dedicat societății civile din România.

Pentru că este Anul Internațional al Turismului Sustenabil pentru Dezvoltare, ONGFest oferă vizitatorilor și participanților posibilitatea de a călători într-o lume a inițiativelor responsabile prin conceptul „Civic Break”. Tema reprezintă un joc de cuvinte care invocă spiritul civic al fiecărui cetățean și îl invită într-o „excursie” printre cauzele prezentate în cadrul festivalului. Ca într-un City Break, vizitatorii vor putea descoperi cum au construit ONG-urile o Românie sustenabilă și vor putea interacționa direct cu expozanții pentru a descoperi ce lucruri noi se întâmplă prin țară.  Promitem vizitatorilor să devină o parte activă din această experiență, nu doar simpli spectatori. Pentru al doilea an consecutiv, partenerul principal al evenimentului este Kaufland România, ca urmare a angajamentului său față de oameni, comunități și mediu.

ONGFest 2017 este organizat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, alături de partenerii locali: la Iași- Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale –FONSS și la Cluj- Fundația Civitas pentru Societatea Civilă și este co-finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român. Sponsorul principal al evenimentului este Kaufland România.

Înscrierea organizațiilor expozante va începe în curând, simultan pentru toate cele 3 evenimente. Informațiile vor fi disponibile pe site-ul www.ongfest.ro .