Contractarea serviciilor sociale furnizate de ONG-uri în Uniunea Europeană

Argumente de 10 pentru implicarea ta
ianuarie 12, 2017
FORUMUL DIZABNET 2017
februarie 17, 2017

Contractarea serviciilor sociale furnizate de ONG-uri în Uniunea Europeană

„Contractarea serviciilor sociale furnizate de ONG-uri în Uniunea Europeană”
Conferință internațională, 16 martie 2017, București

FONSS- Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale vă invită, în 16 martie 2017, la Hotelul Capital Plaza (www.capitalplaza.ro), Bucureşti, la Conferinţa Internaţională „Contractarea serviciilor sociale furnizate de ONG-uri în Uniunea Europeană, un eveniment care readuce în prim-plan tema contractării serviciilor sociale şi modelele de contractare din România şi din UE.

În cadrul conferinţei vor fi abordate subiecte precum: Mecanisme de finanţare publică a serviciilor sociale în ţările membre UE; Furnizorii privaţi de servicii sociale în ţările membre UE – evoluţie, rol, poziţie: Contractarea furnizorilor privaţi de către autorităţile publice în UE; Rolul organizaţiilor neguvernamentale în furnizarea de servicii sociale, în România; Capacitatea ONG-urilor din România în furnizarea serviciilor sociale versus disponibilitatea de contractare a autorităţilor locale şi judeţene şi Experienţa municipiului Iaşi în contractarea socială.
La eveniment vor participa specialiști în servicii sociale de la EASPD, Ministerul Muncii și Justiției Sociale și furnizori de servicii sociale din România.

Conferinţa se realizează în cadrul proiectului „Vocea ONG”, implementat de FONSS, ce are ca scop creşterea capacităţii de dezvoltare strategică şi implicare a ONG-urilor în procesul de realizare a politicilor publice în domeniul serviciilor sociale. Menționăm că proiectul ”Vocea ONG” este co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei, prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă şi are un buget total de 250.000 CHF. Grantul acordat este de 225.000 CHF, iar co-finanţarea asigurată de solicitant este în valoare de 25.000 CHF.

FONSS reprezintă interesele a 21 de furnizori de servicii sociale din regiunea Nord Est şi se află în proces de extindere şi dezvoltare la nivelul altor regiuni din ţară. Mai multe detalii despre FONSS sunt postate pe www.fonss.ro.

Inscrierile se realizează până pe data de 1 martie 2017, ora 16.00, prin completarea formularului electronic de aici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScQJoZWTmHxsKAbp2VTfQMYlGg-sORC3z2ysEJ2DfsYoGhjJA/viewform .

Mentionam ca pot participa la eveniment maxim 2 persoane din aceeasi organizatie/institutie.

Precizăm de asemenea că pentru a sprijini deplasarea la eveniment, reprezentanţilor ONG-urilor care nu sunt din municipiul Bucureşti, le putem deconta transportul cu avionul, trenul, mașina sau autocarul în cuantumul sumei menţionate pe biletele (trebuie predate în original) sau pe baza bonului fiscal de achiziţionare a carburantului (max. 7,5 litri la 100 km, cu menţionarea FONSS, CF 33599691).

Alte detalii privind evenimentul putetți solicita la adresa comunicare@fonss.ro, persoană de contact: Mihaela Munteanu, director de comunicare şi advocacy FONSS – tel. 0740513864.