Contractarea serviciilor sociale mijloc de creștere a calității vieții cetățenilor

Bani europeni la Iasi pentru formare manageri si antreprenori
iulie 3, 2018
FONSS militeaza pentru contractarea sociala
septembrie 10, 2018

Contractarea serviciilor sociale mijloc de creștere a calității vieții cetățenilor

FONSS – Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale organizeaza, luni, 10 septembrie 2018, ora 11.00, la Sala Mare a Primăriei Municipiului Iași, o conferință de presă prin care evaluăm pașii făcuți în generarea mecanismului de contractare de servicii sociale și țintele până la finalul acestui an.

Întânirea se desfășoară în etapa a treia a proiectului ”Vocea ONG pentru servicii sociale!”.

Și în acest an vom lucra cu autoritățile pentru a definitiva mecanismul prin care municipalitatea ieșeană poate cumpăra servicii sociale de la furnizori privați, pentru a completa necesitățile de asistență pe acest domeniu.

Menționăm că în 2016 și 2017 am realizat pentru Municipiul Iași o hartă de nevoi sociale, realizată profesionist, atât prin agregarea unor date statistice, cât și pe bază de chestionare și interviuri luate ieșenilor. Harta nevoilor municipiului Iași a urmărit atât actualizarea datelor din anul precedent și completarea lor, cât și prin analizarea din mai multe perspective a influenței acestora pentru diverse categorii defavorizate de oameni care trăiesc în municipiul Iași. În ultimul an de proiect, vom completa harta prin cercetarea dimensiunii fenomenului serviciilor sociale neacreditate oferite de ONGuri din Iași. Atât harta de nevoi sociale cât și recomandarile FONSS pot fi accesate pe https://fonss.ro/fonss-va-prezinta-harta-nevoilor-municipiului-iasi/.

De asemenea, mecanismele de finanțare a serviciilor sociale și implementarea lor vor fi subiectul unor întâlniri de lucru pe care le vom realiza și cu reprezentanții Primăriilor și Consiliilor Județene din țară.

O altă componentă a proiectului este formarea ONG-urilor pentru a atrage finanțări în comunitate și dezvoltarea capacității acestora de scriere a proiectelor de calitate și cu impact real în viața grupurilor dezavantajate (persoane cu dizabilități, persoane vârstnice etc.). Nu în ultimul rând, FONSS va realiza și în acest an un studiu care va releva investiția ONGurilor membre în comunitățile în care activează.   

Implementatorul proiectului este FONSS – o federație unică la nivel național, cu sediul în Iași, care reprezintă 32 de furnizori privați acreditați de servicii sociale și care, după trei ani de activitate, s-a impus ca partener respectat de dialog al autorităților active în domeniul social.

Detalii privind proiectul sunt publicate aici: http://fonss.ro/vocea-ong-pentru-servicii-sociale/

Valoarea totală a proiectului este 208.552,5 lei, din care 165.000 lei este finanțarea solicitată de la Consiliul Local, durata proiectului fiind de 3 ani.