La scenă deschisă…
decembrie 23, 2014
Funda Umană –solidaritate cu persoanele cu HIV/SIDA
decembrie 23, 2014

Crăciun la cutie

Încă de la începutul lunii decembrie, Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași, în parteneriat  cu  Asociațiile  Round Table&Lady Cercle din Germania  derulează cea de-a patra ediție a campaniei “Crăciunul într-o cutie”, cu scopul  de a oferi peste 8000 de cadouri de Crăciun copiilor din județele Iași, Neamț și Vaslui.

Aceste cadouri sunt donate și ambalate de copii din grădinițe și școli din Germania. Până în prezent, s-au donat cadouri beneficiarilor a trei proiecte derulate de Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru copii și tineret “Don Bosco”, Centrul de Plasament “Sf. Iosif”, Centrul de Resurse pentru Familii. Centrul Diecezan Caritas Iași a decis să sprijine și alte organizații pentru a putea oferi cadouri copiilor pe care îi au în asistență, astfel încât au donat la rândul lor pachete pentru Asociația “Salvați Copiii” – pentru  Centrul de zi, cu destinația finală copii ”din Dalas” și din comunele Mironeasa și Ceplenița,  Fundației “Solidaritate și Speranță” pentru două centre de zi – din Iași și Bârnova, Fundației “Hecuba”, Asociației “O’ Kairos”, dar și direct mai multor instituții de asistență medicală și socială: Spitalului de copii “Sf. Maria”, Secției de copii de la Spitalul de Pneumologie Iași, Centrului de Plasament “Sf. Andrei” și Centrului pentru copii cu handicap din Tătărași.

De asemenea, s-au oferit pachete venite din Germania și la școli și grădinițe din Sinești, jud. Iași, Oțeleni, jud. Iași, Popricani, jud. Iași și pentru 10 școli și grădinițe din mediul rural din jud. Neamț.

Campania continuă până de Crăciun, când se vor dărui toate cele 8000 de pachete, ”pentru că frumusețea sărbătorilor ne aduce în suflet o mare bucurie, bucurie pe care dorim să o împărtășim și cu cei de lângă noi aflați în nevoie” – susțin reprezentanții Centrului Diecezan Caritas Iași.

 

Mariana Ursan