Cum accesam banii publici? FONSS te invata gratuit

FONSS militeaza pentru contractarea sociala
septembrie 10, 2018
O Gală pentru 120 de zâmbete
octombrie 27, 2018

Cum accesam banii publici? FONSS te invata gratuit

Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale organizează în perioada 2-4 noiembrie 2018  o succesiune de două cursuri gratuite dedicate ONG-urilor, pe următoarele tematici:

Cursul 1: Atragerea de finanțari la Legea 350/2005 și managementul proiectelor

Program: 2-3 noiembrie 2018, de la 13.00 la 17.00

Ce veți afla? Cursul vă oferă elemente importante legate de modul în care se scriu cererile de finanțare la Legea 350/2005 pentru CL și CJ Iași, cum se construiește bugetul proiectului și principalele elemente de țiunut sub observație în managementul financiar si comunicarea pe aceste proiecte.

Cine poate participa? Orice reprezentant al unui ONG ieșean, interesat de a primi finanţare de la CL/CJ la Legea 350/2005, reprezentanți ai autorității locale sau județene (consilieri).

Curs 2: ”Cum se achiziționează serviciile sociale?”

Program: 3-4 noiembrie 2018, sambata 10-13 si duminica 10-15.

Ce veți afla? În cadrul acestui curs puteți învăța în ce bază pot fi achiziționate servicii sociale de către autorități, cum se face un caiet de sarcini pentru o astfel de achiziție, ce procedură se respectă, cum se ofertează în cazul participării la o selecție a furnizorilor de servicii sociale. De asemenea, în cadrul cursului veţi afla informații legate de achiziționarea de servicii și produse de la întreprinderi sociale de inserție. 

Cine poate participa? Sunt așteptați reprezentanții ONG-urilor ieșene interesate de a le fi achiziționate serviciile de către autoritățile locale și județene, reprezentanți de instituții publice ce ar putea fi implicați în achiziția de servicii sociale, reprezentanți ai autorității locale sau județene (consilieri).

Unde? Ambele cursuri vor avea loc la sediul Fundația Star of Hope România, membru FONSS (Strada Bariera veche, nr. 3, Iași 700198) vezi harta.

Costuri: Cursurile sunt gratuite pentru cursanții din Iasi, costurile fiind suportate prin proiectul ”Vocea ONG pentru servicii sociale”, cofinanțat de Municipiul Iași.

Înscrierea: Vă rugăm să confirmați participarea, până vineri ora 10, completând formularul de înscriere, pe care-l găsiți la acest link https://goo.gl/GvPb5i sau prin email: comunicare@fonss.ro.

NOTA: Este permisă participarea la ambele cursuri, a max. 3 persoane/per instituție.

FONSS organizează cursurile în cadrul proiectului ”Vocea ONG pentru servicii sociale”, deoarece consideră că astfel sprijină aplicarea legislației privind achiziția și finanțarea de servicii și proiecte sociale.

FONSS este o federație unică la nivel național, cu sediul în Iași, care reprezintă 36 de furnizori privați de servicii sociale și care a devenit partener respectat de dialog al autorităților active în domeniul social.