De la Suceava la Soroca

Asistența socială ieșeană între cifre şi realitate
septembrie 12, 2016
Readuceți zâmbetul unui copil!
septembrie 12, 2016

De la Suceava la Soroca

De ziua Independenței Republicii Moldova, 27 August 2016, echipa AREAP – Asociația Raională de Educare a Adulților ”Prutul de Sus” – a deschis la Soroca al doilea centru de incluziune socială- „Clubul împreună” destinat persoanelor cu dizabilități din oraș.

Astfel, AREAS Suceava a reușit să mai creeze un pilon de dezvoltare comunitară în regiunea de Est a Europei. În cadrul noii structuri lucrează deja doi specialiști: Ina (coordonator activități) și Doina (terapeut ocupațional).

În această lună vor fi deschise oficial alte trei centre de incluziune socială- la Bălți, Chișinău și Dubăsari.

Familia AREAS Suceava – AREAP Moldova va avea șapte Centre de Incluziune Socială dezvoltate în Republica Moldova, la: Edineț, Brânzeni, Soroca, Bădiceni, Chișinau, Dubăsari și Bălţi.

Echipa AREAP merită felicitată pentru management, Diequerdenker, AREAS Suceava și Institutul Bucovina -pentru suport și transfer de know how, iar finanțatorii -Austrian Development Agency și Promente OO -pentru investiția făcută.

Menționăm că Asociația Raională de Educare a Adulților ”Prutul de Sus” – AREAP are drept misiune sprijinirea dezvoltării comunitare prin programe de cooperare internațională în domeniul educației adulților, implicarea tinerilor în activități de voluntariat pentru dezvoltarea lor socio-profesională și dezvoltarea de programe de incluziune socială destinate persoanelor cu dizabilități și a tinerilor aflaţi în situație de risc. AREAP a fost înființată în anul 2010 la inițiativa AREAS și voluntarilor din Republica Moldova, foști voluntari AREAS în Suceava, în perioada studenției. Până în prezent AREAP a implementat proiecte de incluziune socială, sprijinind dezinstituționalizarea sistemului psihiatric din Republica Moldova.

Vasile Gafiuc