Dezbaterea publică, pas necesar în respectarea legii

Noi suntem gata să îi primim, ei sunt gata să ne viziteze?
aprilie 9, 2015
FONSS susţine Manifestul Coaliţiei România respiră
aprilie 9, 2015

Dezbaterea publică, pas necesar în respectarea legii

Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale – FONSS  şi Comisia ONG – CDES Iași au solicitat Consiliului Judeţean introducerea în dezbatere publică  a Proiectului de hotărâre privind aprobarea Programului pentru acordarea de finanțări nerambursabile în anul 2015 din bugetul Județului Iași – Consiliul Județean Iași, pentru activități nonprofit de interes județean conform prevederilor Legii 350/2005 și a Ghidului Solicitantului- pe componenta de finanțare de proiecte sociale.

FONSS şi Comisia ONG au colectat opiniile din partea celor 40 de organizaţii cu activitate în domeniul social  şi aşteaptă cu interes propunerea datei la care să aibă loc dezbaterea publică pe documentele respective.

Şi din partea Consiliului Local Iaşi se aşteaptă propunerea dezbaterii publice pe documentele pe care se vor face licitaţiile de proiecte pentru finanţarea la Legea 350/2005.

FONSS menţionează că aceste cerinţe vin ca urmare a necesităţi respectării Legii 52/2003 privind transparenţa decizională în administrația publică şi considerăm procesul de maxim interes public, prin urmare în mod necesar de supus dezbaterii publice.