Vocea ONG pentru servicii sociale!
august 24, 2016
Alergați pentru Centrul Teodora
august 30, 2016

Educatie pentru viitorul tau

A inceput la Iasi, la Hotel Bucium, cea de-a XIII-a editie a Scolii de Vara, organizata de Fundatia Alaturi de Voi Romania, pentru 40 de tineri din comunitatile rurale din jud Vaslui.

Scoala de Vara Interculturala – ”Educatie pentru viitorul tau” se desfasoara in doua serii, in perioada 22 august-2 septembrie 2016, pentru 80 de tineri de etnii diferite, cu varsta cuprinsa intre 16–25 ani, cu domiciliul in jud. Iasi si Vaslui, elevi, studenti, absolventi de liceu, tineri comunicativi si cu abilitati de lider.

Participantii au fost selectati din randul beneficiarilor de servicii sociale specializate oferite in cadrul proiectului ”Parteneriat pentru incluziune” si cele oferite prin intermediul caravanelor mobile.

Prin acest eveniment ne dorim sa initiem/pregatim tinerii ca peer-educatori, pentru a se constitui ca suport educativ pentru specialisti si tineri in comunitatile din care fac parte. Formatorii Scolii de Vara Interculturale ai primei serii de cursuri sunt specialisti ai Fundatiei World Vision Romania, Fundatia COTE, Asociatia Salvati Copiii Iasi si Asociatia Alternative Sociale.

La cursurile scolii de vara, participantii primesc informatiii despre prevenirea consumului de alcool, tutun si alte droguri, traficul de fiinte umane, gestionarea situatiilor de violenta si agresivitate, consiliere si orientare in cariera dar si despre voluntariat.

Scoala de vara Interculturala ”Educatie pentru viitorul tau” este organizata in cadrul proiectului “Parteneriat pentru incluziune”, derulat de un consortiu de 9 institutii: Fundatia ”Alaturi de Voi” Romania-promotor, in parteneriat cu DGASPC Iasi, DGASPC Vaslui, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii, Fundatia COTE, Fundatia Bethany, Fundatia Star of Hope Romania si Fundatia World Vision Romania, birourile Iasi si Vaslui.

Proiectul este finantat in cadrul apelului „SINERGII PENTRU VIITOR – tineri in situatii de risc”, din cadrul Programului RO10 “Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale”, program derulat in cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014.