Exploratori ai trecutului, cuceritori ai viitorului

La Ceplenița, Iași, prin Egipt și Mexic
august 8, 2016
Unde e începutul în sistemul de protecție socială?
august 8, 2016

Exploratori ai trecutului, cuceritori ai viitorului

„Sufletul explorează și mintea cucerește”, este motto-ul taberei pe care asociația Centrul Diecezan Caritas Iași, a organizat-o în perioada 11-16 Iulie 2016, la  Pralea, jud. Bacău.  70 de copii, 60 beneficiari de la Centrul Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” Iași și Buruienești, jud. Neamț și 10 copii- beneficiari ai Centrului de Resurse pentru Familii  au avut parte de experiența vieții lor.  Aer curat de munte și posibilitatea de a visa cu ochii deschiși- au fost incluse în oferta taberei. De fapt, copiii au făcut o adevărată călătorie imaginară prin perioade istorice, s-au luptat cu cavaleri și au și salvat prințese. Pe lângă aceasta, au putut fi olarii cetății sau mici meseriași, pentru că au învățat să construiască un … Trabant. O săptămână de experiențe noi, de momente pe care nu le pot trăi în mediul din care ei vin. Alături de cei de la Caritas au fost și prieteni din Franța, doi voluntari din cadrul organizației Issa Beri care au adus și un pic de ”french style” acestei săptămâni de vis.

Împreună, 70 de copii si 30 de animatori, au cucerit și… viitorul, pentru că în tabără au devenit puternici și au adunat amintiri de pus în ramă. Au plecat 100 de oameni și s-au întors 100 de eroi, puternici și mai fericiți. Pentru cei care nu cred în minuni îi asigurăm că o săptămână departe de griul cartierului sau de noroiul uliței ascunse printr-un cătun, poate colora viața unui copil pentru mult timp. Nu pot fi salvați toți copiii lumii, însă se pot creea diamante a căror strălucire să atingă și alte suflete, cred organizatorii, cu o tărie molipsitoare.

Mie îmi răsună în minte versuri din cântecul taberelor mele ”la revedere, tabară dragă…”, semn că în astfel de împrejurări au mai crescut și alți eroi.

Mariana Ursan