Iașul va cumpăra servicii sociale private
septembrie 27, 2017
Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși
octombrie 6, 2017

Formare FONSS

Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale vă invită în perioada 6-8 octombrie 2017 să participați la o succesiune de două cursuri gratuite dedicate ONG-urilor, pe următoarele tematici:

Cursul 1: ”Cum se achiziționează serviciile sociale?”

Ce veți afla?

În cadrul acestui curs puteți învăța în ce bază pot fi achiziționate servicii sociale de către autorități, cum se face un caiet de sarcini pentru o astfel de achiziție, ce procedură se respectă, cum se ofertează în cazul participării la o selecție a furnizorilor de servicii sociale. De asemenea, în cadrul cursului veţi afla informații legate de achiziționarea de servicii și produse de la întreprinderi sociale de inserție.

Traineri:

Diana Chiriacescu- director FONSS (specialistul care a lucrat la elaborarea normelor care vor sta la baza achiziției serviciilor sociale).

Mihaela Munteanu- director de comunicare și advocacy FONSS (conduce procesul de negociere cu autoritatile privind contractarea)

Cine poate participa?

Sunt așteptați reprezentanții ONG-urilor ieșene interesate de a le fi achiziționate serviciile de către autoritățile locale și județene, reprezentanți de instituții publice ce ar putea fi implicați în achiziția de servicii sociale, reprezentanți ai autorității locale sau județene (consilieri).

Cursul 2: Atragerea de finanțari la Legea 350/2005 și managementul proiectelor

Ce veți afla?

Cursul vă oferă elemente importante legate de modul în care se scriu cererile de finanțare la Legea 350/2005 pentru CL și CJ Iași, cum se construiește bugetul proiectului și principalele elemente de țiunut sub observație în managementul financiar si comunicarea pe aceste proiecte.

Cine poate participa?

Orice reprezentant al unui ONG ieșean, interesat de a primi finanţare de la CL/CJ la Legea 350/2005, reprezentanți ai autorității locale sau județene (consilieri)

Traineri:

Diana Păiuș – președintele Comisiei ONG Iași și reprezentant FSS Bethany (a participat la procesul de negociere a Regulamentelor de finanțare la Legea 350/2005 la CL şi CJ și a câștigat și finanțari pentru proiectele roganizației),

Cristian Anghel – director financiar la Asociaţia Alternative Sociale (a realizat atât bugetele cât și supervizarea managementului financiar pe proiecte finanțate la Legea 350/2005)

Mihaela Munteanu– director de comunicare și advocacy FONSS

 

Când au loc cursurile?

Ziua 1: 6 octombrie, în intervalul 10.00 -16.00

Ziua 2: 7 octombrie, în intervalul 10.00 – 16.00

Ziua 3: 8 octombrie, în intervalul 10.00 – 14.00

 

Unde?

Ambele cursuri vor avea loc la Fundația Serviciilor Sociale Bethany (Strada Varianta Uzinei 1, Iași 700013) vezi harta AICI.

Agenda cursurilor este disponibila AICI

Costuri:

Cursurile sunt gratuite pentru cursanți, costurile fiind suportate prin proiectul ”Vocea ONG pentru servicii sociale”, cofinanțat de Municipiul Iași.

Înscrierea:

Vă rugăm să confirmați participarea, până în data de 5 octombrie 2017, ora 12.00 completând formularul de înscriere pe care-l găsiți AICI.

NOTA: Este permisă participarea la ambele cursuri, a max. 3 persoane/per instituție.

FONSS organizează cursurile în cadrul proiectului ”Vocea ONG pentru servicii sociale”, deoarece consideră că astfel sprijină aplicarea legislației privind achiziția și finanțarea de servicii și proiecte sociale.

FONSS este o federație unică la nivel național, cu sediul în Iași, care reprezintă 27 de furnizori privați acreditați de servicii sociale și care a devenit partener respectat de dialog al autorităților active în domeniul social.

 Persoană de contact – dna Mihaela Munteanu, director de comunicare si advocacy FONSS (tel. 0740.513 864), email: comunicare@fonss.ro