Iașul – centru pilot pentru eficientizarea finanțării asistenței sociale

Pâine în așteptare
august 18, 2016
Vocea ONG pentru servicii sociale!
august 24, 2016

Iașul – centru pilot pentru eficientizarea finanțării asistenței sociale

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FONSS- Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale vă invită miercuri, 24 august 2016, ora 11.00, la Sala Mare a Primăriei Municipiului Iași, la evenimentul de lansare a proiectului ”Vocea ONG pentru servicii sociale!”.
Prin ”Vocea ONG pentru servicii sociale!” se vor realiza o serie de acțiuni care să completeze demersurile naționale ale federației, în ceea ce privește eficientizarea investițiilor în sectorul social, proiectul urmând a se desfășura la Iași, în următorii 3 ani.
Intervenția FONSS este cu atât mai necesară cu cât, conform datelor oficiale, peste 43% din populația României se află în sărăcie și, deşi anual se alocă fonduri considerabile pentru asistență socială, statistic, acestea nu produc o schimbare majoră în viața persoanelor sărace.
Așa cum, în ultimii ani, multe initiaţive de îmbunătățire a activității din sectorul social au plecat de la Iași, acest proiect va crea un model de finanțare și susținere a serviciilor sociale, care își va dovedi eficiența pentru că se va baza pe nevoile reale ale comunității și parteneriatul public privat, investigate în urma unei cercetări profesioniste.
Foarte important este că acest proiect va dezvolta FONSS-ul ca platformă de consultare a Consiliului Local Iași, în tot ceea ce privește domeniul social, după modelul de lucru a Comisiei Europene cu diferite rețele și federații europene, care are parteneri constanți pentru consultanță în ceea ce privește politica publică în domeniul serviciilor sociale și economiei sociale.
Prin proiectul implementat de FONSS, Iașul devine un centru pilot pentru dezvoltarea de politici publice în domeniul social, model care apoi va fi multiplicat în alte județe, apoi la nivel național.