În prima linie, FONSS continuă să fie vocea ONG

Iașul accesibilizat!
ianuarie 30, 2018
Autofinanțarea prin Expert Team, una din țintele FONSS
ianuarie 30, 2018

În prima linie, FONSS continuă să fie vocea ONG

Anul 2018 găsește FONSS, cât și întreg sectorul neguvernamental, într-o încleștare serioasă cu politicul, pentru că de la apariția unor inițiative care, sub pretextul fals al necesității de transparență și control al mediului ONG, de fapt se pune sub semnul întrebării chiar existența organizațiilor, ca entități.

Din punctul acesta de vedere, FONSS este implicată într-o sumă de acţiuni de advocacy, menite să îmbunătăţească sectorul serviciilor sociale, devenind vocea ONGurilor din social și implicându-se în demersuri multiple la toate nivele, dar mai ales la cel național.

Federația este parte din grupul care supervizează procesul de modificare a OG 26/2000, astfel încât să nu se restrângă libertatea de asociere și funcționare a ONGurilor.

De asemenea, FONSS continuă demersul care sprijină sectorul angajării protejate (prin unități protejate), a persoanelor cu dizabilități greu angajabile, grav afectat în septembrie 2017, prin intrarea în vigoare a OUG 60/2017 (de modificare a Legii 448/2006).

În 4 august 2017, Guvernul a adoptat o ordonanță (60/2017) care include, pe lângă câteva măsuri binevenite de protecție socială pentru persoanele cu dizabilități, un set de decizii cu consecințe extrem de negative asupra statutului lor de angajare. Au fost promovate schimbări imediate în implementarea sistemului cotelor, privând de o piaţă rezervată unităţile protejate autorizate, ceea ce are ca rezultat falimentul UPA şi implicit, șomajul a 2000 de persoane cu dizabilități angajate. Mai mult, companiile sau instituțiile cu peste 50 de angajați, care nu au 4% din angajați persoane cu dizabilități, au pierdut opțiunea de a cumpăra produse de la unități protejate, dar plătesc o taxă dublă la buget, pentru neangajarea de persoane cu dizabilități.

Comunicarea în scris cu Ministerul Muncii și Guvernul României, cu parlamentarii, cu Comisarul european Corina Creţu sau structurile europene – DIGI Employment şi Ensie nu au dus la o soluție în beneficiul angajaților cu dizabilități și angajatorilor lor.

Din păcate, OUG 60/2017 a intrat în vigoare, producând efectele estimate. A apărut un proiect de lege bazat pe OUG 60/2017 care a trecut de Senat, fără a putea fi oprit, și are o ultimă oprire, în Comisia de Muncă, unde au fost depuse peste 17 rânduri de amendamente. Nu știm când va ajunge la plen și care va fi rezultatul.

Aceste demersuri naționale sunt completate de o paletă largă de implicări ale FONSS, în chestiuni care susțin finanțarea ONG (mecanismele 2% și 0,05%, subvențiile pentru servicii sociale, achiziția de servicii sociale de la ONG) sau buna funcționare a sistemului de asistență socială – generarea de servicii integrate socio-medicale și educaționale.