Lupta pentru zambetul unui copil

Pregatiri de scoala
septembrie 15, 2014
Merg romanii la psiholog?
septembrie 19, 2014

Lupta pentru zambetul unui copil

Conform unui studiu realizat de Salvati Copiii Romania, in 63% din familiile romanesti, copiii sunt supusi violentei, iar 1 din 5 copii sufera de o problema comportamentala, rezultat a abuzurilor la care a fost supus.

E o realitate trista pe care ne facem ca n-o vedem de ani de zile. Tocmai pentru a combate acest fenomen, Salvati Copiii Romania a lansat campania ”Stop luptei de acasa!” – campanie indreptata impotriva usurintei cu care violenta asupra copiilor este acceptata in tara noastra.
Aflata la cea de-a 6 a campanie care vizeaza reducerea fenomenului violentei asupra copiilor, Salvati Copiii si-a propus, in primul rand sa informeze publicul larg despre metodele pozitive de educare a copiilor, punand la dispozitia comunitatilor in care activeaza atat centrele de consiliere pentru parinti, cat si pagina www.parintibuni.ro, platforma de informare si consiliere online.

De asemenea, organizatia va desfasura activitati de lobby pe langa Ministerul Educatiei, in vederea revizuirii si aprobarii Strategiei nationale de educatie parentala, si pe langa Ministerul Sanatatii pentru definitivarea Strategiei de sanatate mintala pentru copii si adolescenti.
Reusitele apar, insa drumul e lung si uneori anevoios. Un drum ce poate fi presarat de victorii atunci cand comunitatea este receptiva, atunci cand zambetele copiilor primeaza!
Mihaela Olteanu