Mini-proiecte pentru comunitate

Economia socială în mijlocul unor interese financiare!
octombrie 28, 2014
Un milion de stele
octombrie 28, 2014

Mini-proiecte pentru comunitate

Fundația COTE Iaşi, România şi Centrul de Servicii Sociale pentru Copil şi Familie Chişinău, R. Moldova anunță începerea implementării celor 10 idei de mini-proiecte câștigătoare în Concursul ”Îmi pasă, mă implic! ”, care este de fapt un exerciţiu de creștere a capacității tinerilor vulnerabili din zona transfrontalieră România – Moldova de a se implica activ în viața comunității.

Proiectele urmează să fie până în 20 ianuarie 2015, în Iași şi Chişinău, de 10 echipe formate din tineri cu vârste cuprinse între 16-20 ani. În total 60 de tineri vor pune în aplicare soluţii găsite de ei pentru rezolvarea unor probleme din 5 arii importante pentru comunitate: prevenirea migraţiei ilegale şi traficul de fiinţe umane, mediu, educaţie, sănătate, cultură şi conservarea tradiţiilor.

Aşadar, cele 10 idei curajoase vor prinde contur prin munca şi implicarea acestor tineri entuziaști, mulţi dintre ei aflați la prima experiență de acest fel, dornici să-şi dezvolte noi abilitați și să parcurgă cu succes drumul de la ideea de proiect la rezultatele finale. Ei au înţeles că oricât de mică ar fi contribuţia cuiva, este mai valoroasă decât atitudinea pasivă, de indiferenţă şi au ales să-şi asume rolul de cetăţean responsabil al comunităţii lor.

Informaţii despre ideile lor de proiecte găsiţi pe www.ma-implic.ro şi pe facebook – Imi pasa, ma implic.

Activitatea este realizată în cadrul proiectului “Îmi pasă, mă implic! – Cooperare transfrontalieră pentru incluziunea socială a tinerilor vulnerabili”, derulat de Fundația COTE și CSSCF Republica Moldova, care are o durată de 14 luni şi este finanțat de Uniunea European prin Programul Operațional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013.