Monitorizare dacă se ”Gândește în afara… STIGMEI!”

Pariem pe FONSS?
februarie 24, 2016
Scapă România de foame și sărăcie?
februarie 24, 2016

Monitorizare dacă se ”Gândește în afara… STIGMEI!”

Salvați Copiii Iași, în calitate de coordonator al proiectului ”Gândește în afara… STIGMEI!”, efectuează în perioada februarie-martie 2016 vizite de monitorizare în cele 105 școli înscrise în programul anti-stigmă. Dorim să ne asigurăm că sunt identificate posibile probleme, cât mai curând cu putință, și se intervine profesionist.

Proiectul “Gândeşte în afara …. Stigmei!” oferă oportunitatea de a fi dezvoltate, la nivelul regiunii de NE a României, măsuri active pentru incluziunea socială şi educaţională a copiilor care manifestă o tulburare de sănătate mintală (ADHD, anxietate, tulburări din spectru autist) în vederea creşterii accesului la educaţie şi a gradului de acceptare socială a acestora, iar în urma participării la cursurile de formare organizate în județele Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău, Iași, Vaslui și Galați, cadrele didactice se află acum în perioada de implementare a programului anti-stigmă propus.

În prima săptămână din luna februarie s-au efectuat vizite de monitorizare în județul Neamț fiind foarte plăcut impresionați de activitățile derulate aici, de originalitatea lor și de atenția acordată activităților propuse care au convins că vin în întâmpinarea nevoilor copiilor care suferă de tulburări de sănătate mintală: nevoia de suport emoţional şi social din partea colegilor, nevoia de a fi acceptaţi şi incluşi în activităţile clasei, nevoia de a fi trataţi ca şi ceilalţi colegi, nevoia de dezvoltare a abilităţilor sociale, nevoia de suport educaţional deoarece aşa cum afirmă specialiştii, unul din domeniile majore ale vieţii afectat de această tulburare este performanţa şcolară.

”Problemele de sănătate mintală ale copilului reprezintă una din cele mai mari surse de stigmatizare și de stereotipare negativă din societatea românească și suntem extrem de mulțumiți de acești mici pași spre acceptare, care conduc în timp la creşterea performanţelor şcolare şi sociale ale copiilor, la scăderea ratei abandonului şcolar, a excluziunii sociale şi educaţionale. Mulțumim colaboratorilor noștri din proiect pentru sprijinul acordat”- a declarat dna Corina Mighiu, coordonator de program.

Proiectul „Gândește în afara…Stigmei!” este finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Ioana Nistor