“Niciun vârstnic singur la țară”

Centrul de Tranzit Betania prinde contur
mai 16, 2017
Rețea a asociaţiilor şi congregaţiilor catolice din Dieceza de Iaşi
mai 16, 2017

“Niciun vârstnic singur la țară”

Acesta este primul serviciu de îngrijiri la domiciliu din mediul rural din judeţul Giurgiu, derulat din luna septembrie 2016 de Asociaţia Four Change cu sprijinul Primăriei Cosoba.

În cadrul serviciului “Niciun vârstnic singur la ţară” 20 vârstnici în dificultate din comuna Cosoba, ce trăiesc singuri sau care se confruntă cu o problemă medicală sau socială, beneficiază de serviciile sociale de îngrijire la domiciliu. Pentru aceștia, Asociaţia Four Change oferă servicii precum consiliere, efectuarea toaletei generale, ajutor la toaleta generală sau parţială, supravegherea la deplasare în afara locuinţei, activităţi de menaj, ajutor pentru activităţile zilnice sau comunicare.

Vârstnicii din Cosoba beneficiază de asemenea de servicii medicale de supraveghere şi menţinere a sănătăţii şi de serviciul de teleasistenţă Butonul Roşu, furnizate de către Fundația Crucea Alb Galbenă. Menționăm că serviciul de teleasistenţă, reprezintă de asemenea o premieră pentru județul Giurgiu, deoarece permite vârstnicilor beneficiari să semnaleze o situaţie de urgenţă prin intermediul unei braţări tip ceas din silicon medical, dotată cu un buton roşu de panică, rezistentă la apă şi conectată wireless la un telefon cu taste mari. Dacă vă interesează acest serviciu, puteți afla mai multe detalii de pe pagina www.butonulrosu.ro .

Precizăm și faptul că serviciul „Niciun vârstnic singur la ţară” face parte din cadrul proiectului „Butonul Roşu – Servicii integrate de îngrijiri socio-medicale la domiciliu monitorizate prin sistemul de teleasistenţă”, implementat de către Fundaţia Crucea Alb Galbenă România, în parteneriat cu Asociaţia Four ChangeFundaţia Crucea Alb Galbenă Constanţa şi Fundaţia Crucea Alb Galbenă Buzău şi co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.