ONG Fest 2017 te invită în Civic Break

Formare FONSS
aprilie 25, 2017
Civic Break la ONGFest 2017
mai 16, 2017

ONG Fest 2017 te invită în Civic Break

București, 12 mai 2017. ONGFest, cel mai amplu eveniment în aer liber dedicat societății civile din România, va avea loc anul acesta în premieră în 3 locații diferite: București (17 – 18 iunie), Iași (24 iunie) și Cluj-Napoca (1 iulie). Aflat la cea de-a 8-a ediție, scopul său este de a spori/crește numărul de cetățeni implicați activ în comunitate, de a promova spiritul asociativ și de a crește implicarea în societate a organizațiilor neguvernamentale. La eveniment sunt așteptate peste 200 de ONG-uri expozante și mai bine de 50.000 de vizitatori.
Cu ocazia Anului Internațional al Turismului Sustenabil pentru Dezvoltare, de aceea ONGFest oferă vizitatorilor și participanților posibilitatea de a călători într-o lume a inițiativelor responsabile prin conceptul „Civic Break”. Tema reprezintă un joc de cuvinte care invocă spiritul civic al fiecărui cetățean și îl invită într-o „excursie” printre cauzele prezentate în cadrul festivalului. Ca într-un City Break, vizitatorii vor putea descoperi cum au construit ONG-urile o Românie sustenabilă și vor putea interacționa direct cu expozanții pentru a descoperi ce lucruri noi se întâmplă prin țară. Promitem vizitatorilor să devină nu doar simpli spectatori, ci o parte activă din această experiență. Pentru al doilea an consecutiv, partenerul principal al evenimentului este Kaufland România, ca urmare a angajamentului său față de oameni, comunități și mediu.
Într-o atmosferă relaxată, de vacanță, evenimentul prezintă viziunea responsabilă prin care organizațiile își doresc asumarea angajamentului față de societate și mediu. ONGFest 2017 este organizat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, alături de partenerii locali Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (Iași) și Fundația Civitas pentru Societatea Civilă (Cluj) și este co-finanțat prin Programului de Cooperare Elvețiano-Român. Sponsorul principal al evenimentului este Kaufland România.
Festivalul va avea loc în următoarele locații:
București, în weekend-ul 17 – 18 iunie: Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle
Iași, sâmbătă, 24 iunie: Piața Unirii și Strada Alexandru Lăpușneanu
Cluj-Napoca, sâmbătă, 1 iulie: Strada Potaissa
Înscrierea organizațiilor expozante va începe în curând, simultan pentru toate cele 3 evenimente. Informațiile vor fi disponibile pe site-ul www.ongfest.ro .
Ediția de anul acesta devine cu atât mai specială cu cât Programul de Cooperare Elvețiano-Român ia parte la ONGFest, alături de organizațiile și proiectele co-finanțate. Acesta a contribuit în ultimii ani la numeroase proiecte care au dezvoltat comunități locale, metode de într-ajutorare a grupurilor dezavantajate, a mediului ș.a. Pe lângă cei peste 200 de expozanți ai festivalului, vom avea onoarea de a întâmpina și reprezentanți ai ONG-urilor din Elveția care vor profita de acest Civic Break pentru a ne povesti despre cooperarea lor cu organizații din România.
Pentru mai multe detalii, persoană de contact: Mihaela Munteanu, director comunicare și advocacy FONSS, comunicare@fonss.ro , 0740.513864
Parteneri: Reprezentanța Comisiei Europene în România, Primăria Municipiului București, Primăria Municipiului Iași.
Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, în cadrul unei inițiative a Comisiei Europene. FDSC consideră că dezvoltarea sectorului neguvernamental reprezintă în sine un indicator pentru starea comunității în care cetățenii trăiesc. – www.fdsc.ro
Fundația Civitas pentru Societatea Civilă desfășoară, de 25 de ani, programe pentru implicarea, participarea și dezvoltarea comunității. Contribuția sa la mobilizarea și sprijinirea societății civile se manifestă prin punerea în practică a unor modele și soluții inovative pentru dezvoltarea comunității, sprijin pentru îmbunătățirea nivelului de trai al grupurilor vulnerabile, stimularea antreprenoriatului și a spiritului civic. – www.civitas.ro
Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS) este o platformă de reprezentare și advocacy a furnizorilor privați de servicii sociale, cu sediul național la Iași. Misiunea FONSS este schimbarea politicilor și dezvoltarea sustenabilă a serviciilor sociale. – www.fonss.ro
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 magazine în 7 țări și o rețea de 114 magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitaţi www.kaufland.ro.
Programul de Cooperare Elveţiano-Român exprimă solidaritatea Elveției cu România, urmărind să promoveze participarea activă a ONG-urilor și întărirea rolului lor în societate. Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitaţi www.swiss-contribution.ro şi www.swiss-contribution.admin.ch/romania.