Oportunitati pentru adolescenti

Ne trebuie speranta…
septembrie 19, 2014
Radio Vocea Mea emite din Osesti
septembrie 19, 2014

Oportunitati pentru adolescenti

• Centre pentru adolescenti • Caravane mobile • Scoala de Vara • Lectii pentru profesori

„Oportunitati pentru adolescenti”- acesta este titlul unui nou proiect pe care ADV Romania il va derula pana in iulie 2015. Proiectul este finantat de UNICEF iar beneficiarii vor fi adolescenti din Iasi si Constanta.
In numar de doua, centrele de servicii pentru adolescenti vor functiona unul in Iasi si unul in Constanta si vor fi locul in care se va putea solicita sprijin pentru depasirea problemelor cu care se confrunta adolescentii. Aici ii vor astepta specialisti in dezvoltare personala, consiliere si orientare vocationala si profesionala.
Si pentru ca adolescentii isi petrec cea mai mare parte a timpului la scoala, echipe de specialisti din cadrul ADV Iasi si Constanta, DAC Iasi, DGASPC Iasi si Constanta si ISJ Iasi si Constanta vor merge in clase si vor face campanii de informare privind sanatatea reproducerii, bolile cu transmitere sexuala, consumul de droguri, traficul de fiinte umane, violenta scolara si familiala, drepturile si obligatiile lor si egalitatea de sanse.
De asemenea, sunt ”pusi la bataie” si 2000 de dolari, premii in doua competitii pentru adolescenti care vor avea in fapt scopul de a creste gradul de responsabilizare a adolescentilor cu privire la problemele specifice varstei.

Si vara merg la scoala …
….de aceasta data la o altfel de scoala – Scoala de Vara! 20 de adolescenti din judetele Iasi si Constanta vor participa la o serie de cursuri pe teme de educatie sexuala, consum de droguri, trafic de persoane si vor fi formati pentru ca, la randul lor, sa poata transmite informatii corecte celor de varsta lor.
Tot in cadrul acestui proiect, profesorii redevin elevi si pentru o continuitate a demersului in scoli, 25 de cadre didactice, psihologi scolari si psihopedagogi vor participa la cursuri de formare pe temele mentionate mai sus si vor avea misiunea de a sprijini si informa adolescentii din generatiile urmatoare.
Anca Prisacaru