Prin FONSS, vocea ONG-urilor se aude în continuare

‘Parteneriat pentru incluziune’ continuă
iunie 6, 2016
TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilităţi!
iunie 6, 2016

Prin FONSS, vocea ONG-urilor se aude în continuare

Vocea ONG NR 1

Vocea ONG NR 1

Deși are doar doi ani de existență, FONSS- Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale este o federație care a reușit șă crească în mod constant, devenind o voce a furnizorilor de servicii sociale din regiunea de Nord Est. Cel mai important capital al federației îl reprezintă membrii săi, foarte activi și uniți, care înțeleg că o astfel de construcție este o șansă de a schimba serviciile sociale din România. Primele două proiecte ale FONSS au apărut tot prin străduința membrilor – este vorba de ”Soluții integrate pentru incluziunea socială a copiilor și tinerilor cu dizabilități”- implementat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany, în parteneriat cu ANCAAR Iași și FONSS și de proiectul ”Vocea ONG”- scris de ADV România, pentru a întări federația.

”Prin acest din urmă proiect – ”Vocea ONG” dorim să continuăm de fapt activitatea în care s-a angajat federația – de a fi o voce puternică a furnizorilor de serviciilor sociale. Dorim de asemenea să fim, în continuare, în dialog cu autoritățile de la toate nivelele, scopul nostru fiind de a contribui la schimbarea în bine a sistemului de asistență socială din România- care acum creează mai mult dependență, decât să rezolve problemele reale ale oamenilor”- a declarat dna Angela Achiței, președinte al FONSS.

”Vocea ONG” este și un proiect inovativ în domeniul social, deoarece în cadrul federației se va crea o întreprindere socială, care să genereze venituri și să satisfacă și nevoile membrilor federației de a beneficia de servicii competitive, adaptate sectorului ONG, în domeniile financiar – contabil, comunicare – marketing social și asistență juridică.

Beneficiarii proiectului ”Vocea ONG” sunt: 30 de ONG active în furnizarea de servicii sociale adresate persoanelor din categorii vulnerabilitate şi profesioniștii care lucrează în aceste organizații, 8 federaţii/coaliţii/ONG resursă cu experiență în domeniul social, 97 reprezentanți ONG, membri în rețeaua Dizabnet, 30 de profesioniști din sectorul ONG grassroots, etc.

Important e și faptul că, prin acest proiect – ”Vocea ONG”, FONSS va continua procesul de advocacy pentru contractarea și dezvoltarea calității serviciilor sociale, inițiat de FONSS în august 2014 și investirea în continuare în sectorul ONG. De fapt acest nou proiect continuă unul anterior- ”Vocea ONG pentru comunitate!” – printr-o serie de demersuri care sunt continuate și prin susținerea publicării ziarului Vocea ONG şi a activităţilor pentru dezvoltarea celor 21 de membri ai federației și a ONG-urilor, în general.

Ambele proiecte derulate de FONSS în acest moment – ”Soluții integrate pentru incluziunea socială a copiilor și tinerilor cu dizabilități” și ”Vocea ONG” sunt co-finanțate prin granturi din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.