Proiect Vocea ONG

Proiectul ”VOCEA ONG pentru comunitate!” va fi implementat la nivelul Regiunii Nord Est, de catre un consortiu de organizatii din Iasi – Fundatia “Alaturi de Voi” Romania – solicitant, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii Iasi, Centrul de Dezvoltare Sociala, Centrul Diecezan Caritas, Fundatia COTE, Fundatia Iosif, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia Star of Hope si Fundatia World Vision Romania.

Proiectul ”VOCEA ONG pentru comunitate!” este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania si va creste capacitatea institutionala a cel putin 70 de ONG-uri din regiunea Nord Est, va aduce in atentia autoritatilor publice regionale si centrale problematica subfinantarii sectorului neguvernamental si deficientele aparute in demersul de descentralizare a serviciilor sociale.

In cadrul acestui proiect se va milita pentru transpunerea nevoilor specifice din domeniul social in prioritati si obiective multianuale de sustinere si finantare de catre autoritatile locale si judetene din Regiunea Nord Est, inclusiv prin studiile EUROSTAT relevandu-se ca in Romania alocarea pentru serviciile sociale si medicale de 4,9 % din PIB este mult sub media europeana de 10%.

”Prin acest proiect, dorim să aducem vocea ONG-urilor cât mai aproape de comunitate, să schimbăm abordarea, de la consumator de resurse la investitori care crează locuri de muncă, plătesc taxe și impozite și, în plus, oferă servicii gratuite pentru beneficiari. De asemenea, trebuie să se înțeleagă că e important să investim în servicii sociale și nu doar în prestații sociale care crează dependență și nu scot persoanele din starea de vulnerabilitate. Și, nu în ultimul rând, avem nevoie de un parteneriat real, public – privat, inclusiv în sfera serviciilor sociale”, a declarat Angela Achiței – președintele ADV România.