Rețea a asociaţiilor şi congregaţiilor catolice din Dieceza de Iaşi

“Niciun vârstnic singur la țară”
mai 16, 2017
Au fost stabiliți finaliștii Premiilor Comunității Băcăuane
mai 17, 2017

Rețea a asociaţiilor şi congregaţiilor catolice din Dieceza de Iaşi

La 100 de ani de la apariţiile de la Fatima, Episcopia Romano-Catolică de Iaşi, prin Oficiul pentru Pastoraţia Sanitară, şi Centrul Diecezan Caritas Iaşi, prin Programul „Servicii de Îngrijire la Domiciliu”, iniţiază propunerea înfiinţării reţelei asociaţiilor şi congregaţiilor catolice din Dieceza de Iaşi care oferă servicii sociale şi medicale persoanelor aflate în suferinţă.

Se pune firesc întrebarea: ”De ce o reţea a asociaţiilor şi congregaţiilor din Dieceza de Iaşi care oferă servicii persoanelor în suferinţă?” Răspunsul e simplu: pentru că persoanele care activează în aceste structuri au răspuns unei chemări – unei vocaţii, aceea de a fi aproape de cei în suferinţă şi acest lucru ne uneşte. De asemenea, s-a considerat important că, dincolo de provocările pe care le avem zi de zi pentru a susţine această activitate, avem nevoie de sprijin. Oamenii au nevoie unii de alţii!

Un alt argument, este de ordin religios și se referă la faptul că anul acesta – 2017, se împlinesc 100 de ani de la apariţiile de la Fatima, acesta fiind un impuls pentru organizarea întâlnirii din Dieceza Iași.

Au fost stabilite deja câteva activităţi pe care rețeaua le va organiza în următoarea perioadă: înfiinţarea unei reţele tematice regionale cu scopul de a promova interesele asociaţiilor membre, de a promova cursuri de formare profesională/continuă şi de suport legislativ şi administrativ în derularea serviciilor pentru bolnavi, celebrarea unei Liturghii lunare cu intenţia de sprijini acţiunile socio-caritative organizate la nivelul diecezei prin rugăciune, organizarea unei zile de reculegere pentru personalul care activează în structuri socio-caritative destinate bolnavilor la nivelul Diecezei de Iaşi.