Servicii de ingrijire la domiciliu pentru persoane varstnice din judetele Buzau si Giurgiu

FONSS la conferinta regionala FNGAL
septembrie 23, 2019
Dezvoltarea si finantarea de servicii sociale pentru fiecare varstnic in propria comunitate
octombrie 2, 2019

Servicii de ingrijire la domiciliu pentru persoane varstnice din judetele Buzau si Giurgiu

Asociația Four Change și Fundația Crucea Alb-Galbenă Buzău, au organizat Conferința de lansare a proiectului “Împreună împotriva izolării vârstnicilor din România!”, luni 30 septembrie 2019, la sediul Consiliul Județean Buzău.

Conferinţa planificată în preajma zilei internaționale a vârstnicului a reunit reprezentanţi ai Consiliului Județean Buzău, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Buzău, precum și reprezentanți ai autorităților locale și furnizori de servicii sociale destinate vârstnicilor.

În cadrul evenimentului a fost prezentat proiectul “Împreună împotriva izolării vârstnicilor din România!”, care își propune dezvoltarea a trei servicii de îngrijire la domiciliu pentru 165 de persoane vârstnice din judetețe Buzău (comuna Brădeanu) și Giurgiu (comunele Cosoba și Crevedia Mare).

Ne dorim ca prin serviciile oferite în cadrul proiectului să asigurăm o batrânețe demnă beneficiarilor noștri, să contribuim la creșterea speranței de viață a acestora și la scăderea gradului de instituționalizare a vârstnicilor dependenți, prin oferirea de servicii socio-mediale la domiciliul propriu. (Aurelia Pasăre, Președinte Asociația Four Change)

Totodată, a fost prezentat și pachetul legislativ terțiar ca soluție pentru contractarea de servicii sociale destinate persoanelor vârstnice, în vederea dezvoltării unui sistem național de servicii sociale disponibil în orice comunitate și adaptat nevoilor reale ale beneficiarilor.

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului “Împreună împotriva izolării vârstnicilor din România!”, Contract nr. POCU/436/4/4/126641 cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020.