Și la Tg Mureș se va face analiză de nevoi

Alergați pentru Centrul Teodora
august 30, 2016
Voluntarii FSC Bacau la lucru
septembrie 3, 2016

Și la Tg Mureș se va face analiză de nevoi

Veste bună astăzi, de la Andreia Moraru, colega noastră de la FONSS și Dizabnet, care lucrează în regiunea Centru. Ea ne relateaza că „s-a votat în Consiliul Local Tg.-Mureș bugetul necesar pentru realizarea ”Analizei de nevoi sociale și Harta serviciilor sociale a mun. Tg.-Mureș” (bravo consilier local POL, Gyorfi Julia!). Un proiect la care țin foarte mult și pentru care m-am zbătut din anul 2010 încoace.
Deși realizarea de analize de nevoi sociale și hărți de servicii sociale sunt solicitările constante ale ONGurilor din domeniul social, deoarece în absența acestora autoritățile locale nu sunt conștiente de dimensiunea problemelor sociale din localitățile pe care le gestioneaza, nu alocă resursele necesare și contribuie astfel la lipsa de soluții pentru categorii întregi de persoane din grupuri vulnerabile, cu toate acestea, putem număra pe degetele de la o mână localitățile sau județele în care se face pe teren evaluarea stării de fapt.
Municipiul Tg.-Mureș intră astfel pe lista scurtă a acestor localități, după ce în anul 2010 jud. Mureș era beneficiarul unui astfel de studiu inițiat tot din sectorul ONG.”. Ne bucuram si noi, cp autoritățile ăncep să înțeleagă că nu se pot aloca bani fără a fi siguri că vor fi utilizați pentru nevoie reale ale comunității. După Iași și de la Tg Mureș apar semne de normalitate în această privința.
Vă reamintesc faptul că săptămâna trecută la Iași s-a lansat un proiect finanțat de Municipiul Iași care prevede exact același lucru- realizarea hărții de nevoi ca bază pentru strategia locală în domeniul social și alocarea de bani pentru asistență socială.