Tineri defavorizați susținuți de CONCORDIA Agricultură

Serviciile sociale de bună calitate sunt o investiție în comunitate
ianuarie 30, 2018
Comisia de la Venetia in Romania
februarie 5, 2018

Tineri defavorizați susținuți de CONCORDIA Agricultură

Proiectul „CONCORDIA Agricultură, întreprindere socială sustenabilă pentru inserție profesională“ a fost co-finantat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Valoarea grantului primit de Organizația Umanitară CONCORDIA a fost de 64.723,95 CHF, acesta fiind destinat dezvoltării întreprinderii sociale pentru inserție profesională, CONCORDIA Agricultură. Valoarea totală a proiectului este de 95.190,77 CHF, acest lucru însemnând o susținere financiară de 67,99% din partea Elveției, pentru perioada 01 august 2016 – 31 ianuarie 2018, și 32,01% (30.466,82 CHF) contribuția financiară a organizației. Proiectul s-a adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 17 și 35 de ani, instituționalizați sau postinstituționalizați, tineri fără o locuință stabilă, cu un istoric de viață în stradă sau persoane de etnie romă.
50 de tineri au fost informați despre oportunitatea de formare pentru lucrător în cultura plantelor, 13 tineri înscriidu-se la cursul pentru lucrător în cultura plantelor din cadrul Școlii de Meserii CONCORDIA. Aceștia au participat la activități de formare teoretică, dar și practică în cadrul întreprinderii sociale CONCORDIA Agricultură și în alte companii de profil, inclusiv în cadrul schimburilor de experiență cu școli din Austria. Pe lângă formarea teoretică și practică, Școala pentru Viață a venit în sprijinul tinerilor pentru dezvoltarea abilităților de viață independentă, iar programele de Case Management și Job Coaching au ajutat la implementarea unui plan de intervenție personalizat pentru fiecare tânăr în parte și pregătirea pentru obținerea unui loc de muncă și menținerea acestuia pe termen lung. De asemenea, au fost oferite gratuit servicii de consiliere psihologică și psihoterapie, cazare și masă pe toată perioada cursului, dar și cazare în locuințele sociale după finalizarea formării profesionale.
O parte foarte importantă a proiectului a fost crearea a 4 locuri de inserție profesională în cadrul întreprinderii sociale CONCORDIA Agricultură pentru absolvenți, ca rampă de lansare către piața muncii, și oferirea suportului necesar pentru ocuparea unui loc de muncă în alte companii.
CONCORDIA Agricultură este o întreprindere de economie socială care face parte din CONCORDIA Development, ramură economică a Organizației Umanitare CONCORDIA. Prin vânzarea produselor oferite de CONCORDIA Agricultură, tineri aflați în dificultate primesc o șansă la educație și integrare profesională urmând cursurile Școlii de Meserii, program al Centrului Austriac pentru Educație și Formare Profesională CONCORDIA.