Vești bune pentru copiii din Ceplenița

Iaşi, oraş multicultural
aprilie 9, 2015
FONSS – federaţia care întăreşte forţa ONG-urilor
iunie 17, 2015

Vești bune pentru copiii din Ceplenița

Fundația COTE reia, din 20 aprilie 2015, activitățile în afterschool-ul din localitatea Ceplenița. Acest lucru este posibil prin finanțarea oferită de către SC Yonder SRL și PinkRoccade.

Începând din 2013, un grup de angajați în lumea calculatoarelor și-a dorit să influențeze pozitiv viața acestor copii, iar companiile angajatoare i-au încurajat. După dotarea cu calculatoare, implementarea unui soft educațional, organizarea unor excursii motivationale, cele două companii finanțează un program de voluntariat care va fi coordonat de Fundația COTE. Până la sfârșitul anului școlar, 6 voluntari români vor desfășura activități creative cu 24 de copiii din clasele I-VIII. Ne dorim ca temele să devină o activitate plăcută, copiii să ia note bune, să capete noi cunoștințe, abilități de viață și deprinderi de utilizare cu folos a calculatorului. În perioada verii, AIESEC Iași va face posibilă întâlnirea copiilor cu voluntari internaționali. Aceștia îi vor introduce în cultura țării lor, îi vor învăța limba engleză și vor face jocuri pentru dezvoltarea abilităților de viață a celor 24 de copiii de la afterschool.

Dorința unui grup de oameni inimoși de a contribui la construirea unui viitor mai bun pentru copiii mai puțin favorizați de soartă a crescut precum o sămânță plantată într-un pământ mănos. De la dorință la idee, de la idee la acțiune, de la acțiune la noi idei, roadele se văd în investiția de bani, timp și activități pentru a oferi celor 24 de copii experiențe de învățare și cunoaștere, de bucurie, încredere și speranță de mai bine.