Vocea ONG pentru servicii sociale!

Iașul – centru pilot pentru eficientizarea finanțării asistenței sociale
august 22, 2016
Educatie pentru viitorul tau
august 30, 2016

Vocea ONG pentru servicii sociale!

FONSS- Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale a lansat proiectul ”Vocea ONG pentru servicii sociale!”, in prezenta a 35 de persoane- consilieri locali, judeteni, parlamentari si reprezentanti ai mediului neguvernamantal.
Prin ”Vocea ONG pentru servicii sociale!” se vor realiza o serie de actiuni care sa completeze demersurile nationale ale federatiei, in ceea ce priveste eficientizarea investitiilor in sectorul social, proiectul urmand a se desfasura la Iasi, in urmatorii 3 ani.
Interventia FONSS este cu atat mai necesara cu cat, conform datelor oficiale, peste 43% din populatia Romaniei se afla in saracie si, desi anual se aloca fonduri considerabile pentru asistenta sociala, statistic, acestea nu produc o schimbare majora in viata persoanelor sarace.
Asa cum, in ultimii ani, multe initiative de imbunatatire a activitatii din sectorul social au plecat de la Iasi, acest proiect va crea un model de finantare si sustinere a serviciilor sociale, care isi va dovedi eficienta pentru ca se va baza pe nevoile reale ale comunitatii si parteneriatul public privat, investigate in urma unei cercetari profesioniste.
Foarte important este ca acest proiect va dezvolta FONSS-ul ca platforma de consultare a Consiliului Local Iasi, in tot ceea ce priveste domeniul social, dupa modelul de lucru a Comisiei Europene cu diferite retele si federatii europene, care are parteneri constanti pentru consultanta in ceea ce priveste politica publica in domeniul serviciilor sociale si economiei sociale.
Prin proiectul implementat de FONSS, Iasul devine un centru pilot pentru dezvoltarea de politici publice in domeniul social, model care apoi va fi multiplicat in alte judete, apoi la nivel national.
Detalii privind proiectul sunt postate aici: