Vom avea o universitate accesibilizată

Echipa executivă FONSS vă salută!
august 5, 2016
Ne croim povestea singuri
august 8, 2016

Vom avea o universitate accesibilizată

Universitatea Ștefan cel Mare Suceava a fost evaluată din punct de vedere al accesibilizării de către  un grup de ONG-iști suceveni și FONSS.

Ideea a apărut în cadrul dezbaterii organizate de FONSS și FSS Bethany Iași, în cadrul dezbaterii ”Consultarea-singura cale corectă în elaborarea și implementarea deciziilor privind persoana cu dizabilități”, desfășurată la Suceava, în 30 iunie 2016, în proiectul “Soluții integrate pentru incluziunea socialăa copiilor și tinerilor cu dizabilități” .

S-a contat și pe faptul că la Suceava mediul universitar este prietenos cu persoanele cu dizabilități și deja s-au facut o serie de investiții pentru accesibilizare. Noi, ONG-iștii nu am făcut decât să încercăm să impulsionăm continuarea procesului și să ne oferim gratis experiența.

Astfel, a fost contactată conducerea Universității Suceava care a primit ideea noastră, intuind potențianul pe care îl poate avea dacă ajunge să fie prima universitate din țară complet accesibilizată.

Prin urmare, ne-am constituit într-un grup de experți si am stăbătut pas la pas universitatea, notând schimbările ce pot fi făcute pentru accesibilizare.

Sigur că toate aceste modificări se vor face treptat, dar rezultatul va demonstra că merită efortul.

FONSS a impulsionat astfel un parteneriat pilot care va aduce în regiunea Moldovei oportunitatea de studii superioare pentru persoanele cu dizabilități, într-un mediu adaptat.

Parteneri în acest demers sunt: Universitatea Suceava, FONSS, AREAS Suceava, DGASPC Suceava, Asociația Blijdorp România, Fundația O Nouă Viață Siret.

Vocea ONG vă va informa cu privire la pașii următori în cadrul acestei inițiative.

Mihaela Munteanu