Consilierea oamenilor strazii continua

Asistență pentru oamenii străzii afectați de temperaturi extreme
iulie 16, 2020

Consilierea oamenilor strazii continua

Activitatea echipei mobile activă în cadrul proiectului “Locuire de urgenţă şi servicii medico-sociale pentru persoanele fără adăpost din municipiul Iaşi. În perioada iunie-august  au fost identificate 64 de persoane adulte fără adăpost, aflate în permanență în stradă, care au fost luate în evidență.

Echipa mobilă a realizat și informare și consiliere privind reducerea riscurilor de imbolnăvire și a consumului de droguri in randul persoanelor adulte fara adapost.

Pentru că o mare problemă în identificarea oamenilor străzii o reprezintă detinerea actelor de identitate, pentru o parte dintre persoane fără adapost am oferit informații și asistență în obtinerea de acte de identitate.

Echipa de teren și-a propus să investigheze în detaliu fiecare caz, repetând contactul cu cei identificați și imediat ce containerele (duș social, cabinet medical, cabinet de asistență socială și dormitor) vor fi amplasate și vor putea oferi beneficiarilor un spațiu sigur și util și vor fi diversificate serviciile pentru aceștia.

Menționăm că la fiecare vizită în teren, Fundația Un Coup de Main d’Emmaus- partener din proiect, a asigurat îmbrăcăminte și încălțăminte pentru beneficiari din propriile donații. FONSS asigură articole de igienă – șampon, săpun, antiperspirant, tampoane, detergent, ș.a., precum și servicii sanitare de  bază. Celălalt partener- Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași supervizează acordarea asistenței paramedicale.

Proiectul „Locuire de urgenta si servicii medico-sociale pentru persoanele fără adăpost din municipiul Iasi pe durata starii de urgenta” este derulat de FONSS și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile”.