Avantajul membrilor FONSS – training gratuit!

Odată ca niciodată… Balul de La Castel
mai 16, 2017
15 ani de poveste ADV România
mai 16, 2017

Avantajul membrilor FONSS – training gratuit!

FONSS- Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale organizează un training gratuit în domeniile achiziții de servicii sociale și comunicare și advocacy cu autoritățile locale și județene, în perioada 23-25 mai 2017, la Iași, la Hotel Arnia.

Federația realizează acest training pentru că este interesată să pregătească ONG-urile membre, pentru a se constitui într-un partener puternic în relația cu autoritățile. Mai exact, experții FONSS vor forma organizațiile membre în domeniile achiziții publice și comunicare și advocacy.

Componenta de formare privind achizițiile publice va detalia teoretic elemente legislative privind achiziția și practic modul în care pot fi ofertate serviciile sociale. Componenta de formare în domeniul comunicării pune accent pe elemente de funcționare a consiliului local și consiliului județean și exemple practice din munca de advocacy în relație cu autoritățile locale și județene.

Formarea se realizează în cadrul proiectului ”Vocea ONG”, ce are ca scop creșterea capacității de dezvoltare strategică și implicare a ONG-urilor în procesul de realizare a politicilor publice în domeniul serviciilor sociale.

Cursul se desfășoară prin proiectul ”Vocea ONG”, co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă și are un buget total de 250.000 CHF.             Grantul acordat este de 225.000 CHF, iar co-finanțarea asigurată de solicitant este în valoare de 25.000 CHF.