CUM SE ACHIZIȚIONEAZĂ SERVICIILE SOCIALE?     

„10 pentru cauze sociale! Argumente de 10 pentru implicarea ta.”
decembrie 1, 2016
Parteneriat pentru dezvoltarea comunității între sectorul public și sectorul privat
decembrie 4, 2016

CUM SE ACHIZIȚIONEAZĂ SERVICIILE SOCIALE?     

Federația Organizațiilor Neguvernamentale  pentru Servicii Sociale  vă invită în data de 7 decembrie 2016, între orele 10.00 – 17.00, la Cursul ”Cum se achiziționează serviciile sociale?”

În timpul cursului veți lua contact cu informații de noutate absolută în România, traineri fiind Angela Achiței- președintele FONSS și Diana Chiriacescu-  director FONSS (specialistul care a lucrat la elaborarea normelor care vor sta la baza achiziției serviciilor sociale).

Cursul se adresează reprezentanților ONG și autorităților locale/județene din conducere sau cu competențe în domeniul achizițiilor și va avea loc la adresa Blv Mangeron, nr. 49, Splai Bahlui, Sala Anghel Rugină, etaj 1, sala de curs fiind pusă la dispoziție de Centrul pentru Dezvoltare Socială- CDS, membru FONSS.

În cadrul acestui curs puteți învăța în ce bază pot fi achiziționate servicii sociale de către autorități, cum se face un caiet de sarcini pentru o astfel de achiziție, ce procedură se respectă, cum se ofertează în cazul participării la o selecție a furnizorilor de servicii sociale. De asemenea, în cadrul cursului veţi afla informații legate de achiziționarea de servicii și produse de la întreprinderi sociale de inserție.

FONSS organizează cursul în cadrul proiectului ”Vocea ONG pentru servicii sociale”, deoarece consideră că astfel sprijină aplicarea legislației privind achiziția de servicii sociale și susținerea beneficiarilor, prin furnizare de servicii sociale nu de beneficii.

Menționăm că FONSS este o federație unică la nivel național, cu sediul în Iași, care reprezintă 21 de furnizori privați acreditați de servicii sociale și care a devenit partener respectat de dialog al autorităților active în domeniul social. Misiunea FONSS este „implicarea în schimbarea politicilor și dezvoltarea sustenabilă a serviciilor sociale”. FONSS este formată din cele mai importante 21 de ONG-uri din domeniul serviciilor sociale.

Detalii privind proiectul sunt postate aici: https://issuu.com/voceaong/docs/prezentare-fonss-3/1.

Vă rugăm să confirmați participarea, până în data de 6 decembrie 2016, ora 12.00, prin email, la adresa: comunicare@fonss.ro, persoană de contact- dna Mihaela Munteanu, director de comunicare si advocacy FONSS (tel. 0740.513864), intenția dumneavoastră de participare la curs, instituția pe care o reprezentați, funcția și datele de contact.