Parteneriat pentru dezvoltarea comunității între sectorul public și sectorul privat

CUM SE ACHIZIȚIONEAZĂ SERVICIILE SOCIALE?     
decembrie 4, 2016
Ne-a pregătit pentru achizitia de servicii sociale
decembrie 8, 2016

Parteneriat pentru dezvoltarea comunității între sectorul public și sectorul privat

FONSS- Federația Organizațiilor Neguvernamentale  pentru Servicii Sociale, Primăria Iași și Asociația Municipiilor din România vă invită în data de 15 decembrie 2016, orele 10.00 – 14.00, la Sala Mare a Primăriei Municipiului Iași, la întâlnirea ”Model de parteneriat public- privat pentru dezvoltarea comunității”.

Scopul evenimentului este de a aduce în atenția reprezentanților primăriilor și consiliilor județene un model creat la nivelul Municipiului Iași în ceea ce priveşte:

  • Funcționarea Comisiei ONG din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economică și Socială a județului Iași (peste 5 ani de activitate);
  • Elaborarea prin participare și consultare publică a Regulamentului de finanțare nerambursabilă a proiectelor societății civile, în baza Legii 350/2005;
  • Înființarea fondului de co-finanțare de la bugetul public, a proiectelor europene depuse de către ONG-uri;
  • Înființarea și funcționarea Biroului de contractare a serviciilor sociale, reglementat de Legea Asistenței Sociale 292/2011.
  • Prezentarea ONG-urilor membre în FONSS, cu activitate la nivel național, în vederea constituirii unor parteneriate ulterioare, pentru dezvoltarea de servicii sociale în comunitate.

Practic va fi prezentată activitatea centrului pilot pentru dezvoltarea de politici publice în domeniul social creat la Iași, model care apoi poate fi multiplicat în alte județe/localități și la nivel național.

Intervenția FONSS, prin îmbunătățirea și promovarea acestor mecanisme, este cu atât mai necesară cu cât, conform datelor oficiale, peste 43% din populația României se află în sărăcie și, deși anual se alocă fonduri considerabile pentru asistență socială, statistic, acestea nu produc o schimbare majoră în viața persoanelor sărace.

Menționăm că această întâlnire se va realiza prin proiectul ”Vocea ONG pentru servicii sociale!”, care urmărește eficientizarea investițiilor în sectorul social și la solicitarea participanților poate fi oferită decontarea transportului, mesei și cazare.

Vă rugăm să confirmați participarea până în data de 10 decembrie 2016, prin email, la adresa: comunicare@fonss.ro, persoană de contact- dna Mihaela Munteanu, director de comunicare si advocacy FONSS (tel.0740.513864).