După nouă ani la Bruxelles, în Comitetul Economico-Social!
iunie 7, 2016
Vocea ONG pentru servicii sociale!
iulie 13, 2016

FONSS consolidează mediul ONG

Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale s-a angajat ca prin proiectul ”Vocea ONG” să susțină inființarea legală a Federației DIZABNET – Rețeaua prestatorilor de servicii sociale pentru persoanele cu dizabilități.

Până în prezent, DIZABNET a fost o rețea informală din care fac parte 106 membri furnizori de servicii sociale pentru persoane cu dizabilități, acum provocarea fiind de transformare a unei grupari informale în una formală.

Astfel, în 8 iulie 2016 s-a facut primul pas- ședința de constituire a Federației DIZABNET, la care au participat membrii fondatori ai federației: Asociația HIFA-România   Fundaţia Mâini DibaceFundația Pentru Voi, Fundația Rhema, Fundaţia Rheum-Care.

La această ședintă a participat și avocatul FONSS- dna Magda Catargiu, care va depune în continuare și documentele spre justiție pentru înființarea formală a Federației DIZABNET.

Menționăm că scopul proiectului ”Vocea ONG” este creșterea capacității de dezvoltare strategică și implicare a ONG-urilor în procesul de realizare a politicilor publice în domeniul serviciilor sociale. FONSS se afla în proces de extindere din Nord Est, la nivelul altor regiuni din țară, iar rețeaua DIZABNET este unul din beneficiarii proiectului.

Felicităm echipa DIZABNET pentru realizarea acestui pas și îi dorim succes alături de FONSS-  ca voci puternice ale furnizorilor de servicii sociale.

Proiectul ”Vocea ONG” este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă și are un buget total de 250.000 CHF.

Noutăți din proiectul Vocea ONG sunt postate pe www.fonss.ro și despre Dizabnet pe www.dizabnet.ro.

Andreia Moraru și Mihaela Munteanu