FONSS promoveaza modelul iesean

FONSS – extindere și parteneriat
noiembrie 17, 2016
„10 pentru cauze sociale! Argumente de 10 pentru implicarea ta.”
decembrie 1, 2016

FONSS promoveaza modelul iesean

Ieri, directorul FONSS – Diana Chiriacescu a participat la Bacau o intalnire, in cadrul careia a prezentat primarilor si directorilor DGASPC-urilor mecanismele de finantare a proiectelor ONG-urilor si noutatile privind procedura de contractare a serviciilor sociale.

De asemenea, a fost explicat si modelul de finantare nerambursabila aplicat la Iasi la nivelul Consiliului Local, realizarea fondului de co-finantare de la bugetul public, a proiectelor europene depuse de catre ONG-uri si demersurile de infiintarea a Biroului de contractare a serviciilor sociale, reglementat de Legea Asistenței Sociale 292/2011.

Astfel FONSS pune in evidenta faptul ca autoritatile locale, judetene si nationale pot investi in dezvoltarea comunitatii prin utilizarea mecanismelor legale de finantare a serviciilor sociale.

Multumim colegilor de la HHC pentru suportul oferit.

Acesta activitate de promovarea a mecanismelor de finantare si a modelului iesean de parteneriat ONG-uri- autoritati locale va continua in cadrul proiectului „Vocea ONG pentru servicii sociale” realizat de FONSS cu finantarea CL Iasi.