La Ceplenița, Iași, prin Egipt și Mexic

Viața după gratii…
august 8, 2016
Exploratori ai trecutului, cuceritori ai viitorului
august 8, 2016

La Ceplenița, Iași, prin Egipt și Mexic

Pe 4 iulie 2016, pentru copiii defavorizați din Ceplenița, înscriși în programul afterschool, a început ”Vara internațională”.

Timp de 6 săptămâni, trei zile pe săptămână, se desfășoară jocuri și activități interactive, prin care copiii învață limba engleză, își îmbogățesc cunoștințele de geografie, istorie, cultură și tradițiile altor țări.

Pentru al treilea an consecutiv, putem oferi acestor copiii ocazia de a face călătorii imaginare în alte țări, de pe diferite continente. Dacă în anii trecuți copiii au avut ocazia să ”călătorească” în Canada, Singapore și Turcia, destinațiile anului 2016 sunt Mexic si Egipt, țările din care au sosit cei doi voluntari pregătiți să ofere celor 25 de copii o experiență de schimb intercultural și de învățare a limbii engleze.

”Vara internațională”  este organizată de Fundația Cote, cu sprijinul AIESEC și  constituie o oportunitate valoroasă de educație non-formală și petrecere creativă a timpului liber pe perioada vacanței de vară.

Programul afterschool din Școala Grigore Ureche Ceplenița este derulat prin proiectul ”Împreună pentru educație”. Acest proiect cu finanțare europeană, se află în al 3-lea an de sustenabilitate, grație finanțării din partea a două companii private din domeniul IT – Yonder (România) și PinkRoccade (Olanda).

Alis Ghebuță