Masa rotunda – Limitarea si prevenirea impactului migratiei muncii asupra copiilor si familiei transnationale

O Gală pentru 120 de zâmbete
octombrie 27, 2018
Un milion de stele 2018
noiembrie 8, 2018

Masa rotunda – Limitarea si prevenirea impactului migratiei muncii asupra copiilor si familiei transnationale

Associazione Donne Romene in Italia – A.D.R.I impreuna cu ROMANIAN WOMEN’S LOBBY va invita sambata 3 noiembrie, in sala de conferinte Tehnopolis Iasi, intre orele 10-13, sa petrecem impreuna o dimineață constructivă in care sa găsim soluții concrete, reale, urgente, pentru reducerea efectelor negative ale muncii precare a sute de mii de femei si bărbați ce lucreaza acum in alta tara asupra copiilor ramasi in Romania.

La masa rotundă veti avea ocazia să analizați propunerile de politici publice alternative inițiate de ADRI cu sprijinul ROWL, veti auzi sugestiile venite de la ONG urile care reprezintă interesele si bunăstarea femeilor, familiilor si copiilor din regiunea Nord Est si din alte regiuni pe această temă, atât din mediul rural cât și urban.

Fundația Corona si Fundația Centrul de Mediere si Securitate Comunitară au inițiat alături de Agenția Națională de Egalitate de Șanse un proiect in care doresc să includă bugetarea de gen in orice politica publică, analizând care sunt solutiile care nu au alocate suficiente resurse pentru a deveni cu adevarat eficiente.

Am invitat la masa rotundă reprezentanți ai Parlamentului României și europarlamentari care provin din Iasi din toate partidele politice, reprezentanți ai agențiilor si institutiilor publice cu rol in managementul cazurilor de depresie si comunicare cu copiii, ai celor care sunt responsabili de cazurile de trafic de ființe umane și ai celor care se ocupa de politici sociale si angajabilitate.

Întâlnirea a fost fixată în weekend pentru a permite parlamentarilor sa fie prezenti. În speranța că veti putea gasi aceste cateva ore pentru a comunica constructiv cu toate părțile invitate si identifica alături de noi cele mai bune soluții, va asteptam cu drag lăsând deoparte lucrurile care ne despart si identificand lucrurile care ne apropie.

Pauza de cafea si bunătăți locale ne este oferita de Roade si Merinde, inițiativa locală care dorește să ofere o alternativă la un venit decent in Romania producatoarelor si producătorilor locali din jurul Iașului, facilitând promovarea si livrarea la domiciliu a produselor lor. Va rugam sa ne confirmați participarea pana cel tarziu miercuri 31 octombrie ora 18, la email lalbu@cmsc.ro.