Masa rotunda – Limitarea si prevenirea impactului migratiei muncii asupra copiilor si familiei transnationale
octombrie 29, 2018
Ziua antreprenoriatului feminin si a implicarii sociale
noiembrie 20, 2018

Un milion de stele 2018

Centrul Diecezan Caritas Iaşi organizează duminică, 11 noiembrie 2018, orele 19.00, la Catedrala Romano-Catolică “Sfânta Fecioara Maria, Regină” din Iași, acțiunea “Un million de stele”, eveniment ce are drept scop sensibilizarea comunității și ajutorarea celor care trăiesc în sărăcie, persoanelor marginalizate social, singure sau bolnave.

În cadrul evenimentului, se aprind candele în spații publice, piațete, biserici, fiecare lumânare reprezentând un simbol de solidaritate pentru o persoană aflată în nevoie.

Anul acesta, Centrul Diecezan Caritas Iași  își mobilizează toate eforturile pentru a sprijini beneficiarii din cadrul domeniilor sale de activitate, fie că este vorba de familii aflate în dificultate, copii care visează la o copilărie mai bună, adolescenți sau vârstnicii singuri afectați de fenomenul sărăciei și al marginalizării sociale. Gestul aprinderii unei lumânări  înseamnă totodată aprinderea unei speranțe pentru o viață mai bună.

Cu prilejul Un Milion de Stele va fi organizată și o expoziție de obiecte hand-made realizate de beneficiarii, voluntarii și personalul de la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” și Centrul de Resurse pentru Familii. După fiecare liturghie desfășurată duminică 11 noiembrie, voluntarii Caritas așteaptă vizitatori la standul cu obiecte expuse spre vânzare la intrarea în Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară, Maria, Regină”. Astfel, organizația îndeamnă publicul spre solidaritate, oferind un mic suport persoanelor care se confruntă cu neajunsurile şi excluziunea socială – sumele colectate vor fi utilizate pentru susținerea activităților sociale din cele două centre.

Înafara cuvântărilor susținute de reprezentanți ai Episcopiei Romano-Catolice Iași, ai societății civile și ai autorităților locale, programul evenimentului cuprinde și un program artistic: copiii de la Don Bosco (voce și orgă) și un recital de muzică susținut de Andreea Miler, Maria Miler și Bianca Dogariu.

Evenimentul Un milion de stele se va desfășura în aceeași perioadă și în alte 12 comunități în care se vor colecta fonduri pentru susținerea beneficiarilor programului de Îngrijire la domiciliu, din județele Iași și Neamț.

Inițiativa Caritas, desfășurată anual în mai multe țări europene înainte de Crăciun, este organizată și în România la nivel național începând cu anul 2009.