Se vor infiinta 42 de business-uri sociale

Ce nu ați văzut la Afterhills
septembrie 18, 2019
FONSS la conferinta regionala FNGAL
septembrie 23, 2019

Se vor infiinta 42 de business-uri sociale

Astazi, 19 septembrie 2019, Fundatia Alaturi de Voi Romania a lansat doua proiecte in domeniul economiei sociale – ”Acceleratorul de intreprinderi sociale” si „Acceleratorul de ntreprinderi sociale in regiunea Nord-Est” cofinantate din Fondul Social European, prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Prin cele doua proiecte, organizatia si-a propus sa sustina infiintarea unui numar minim de 42 de intreprinderi sociale, ca solutie sustenabila pentru reducerea disparitatilor sociale, combaterea saraciei si crearea de locuri de munca incluzive pentru persoane care apartin grupurilor defavorizate. Organizatia preconizeaza ca in cele 42 de intreprinderi sociale vor fi create cel putin 210 locuri de munca, inclusiv pentru persoane din categorii defavorizate.

„Aceste proiecte europene atrase in comunitate reprezinta o excelenta oportunitate de a transpune experienta de peste 11 ani a ADV Romania in domeniul economiei sociale, intr-o experienta de sistem, care sa contribuie la infiintarea unui intreg sector de intreprinderi sociale in Romania. Din punctul meu de vedere, economia sociala si principiile dupa care se ghideaza, ar trebui sa fie noul trend in lume, si anume acela de a face afaceri sustenabile, durabile si prietenoase cu omul”, a declarat Angela Achitei, presedinte Fundatiei ”Alaturi de Voi” Romania.

Printre rezultatele anuntate de organizatie, in urma implementarii celor doua proiecte, ADV Romania mentioneaza formarea ANC a aproximativ 120 de persoane in ocupatiile „Antreprenor in Economia Sociala”, „Manager de Intreprindere Sociala” si „Inspector / referent resurse umane” dar si investirea a 2,1 milioane de euro in sprijinirea a 42 de intreprinderi sociale infiintate, realizarea anuala a unui studiu privind impactul intreprinderilor sociale de insertie in Romania si crearea unui laborator de antreprenorat social pt managerii de intreprinderi sociale.

Informatii despre cele doua proiecte si despre competitia de finantare a start-up-urilor se gasesc pe http://acceleratorul.alaturidevoi.ro/.