Vocea ONG pentru servicii sociale!
iulie 13, 2016
Integrare prin dezvoltare!
iulie 13, 2016

29 pentru Swimathon!

La Iaşi s-a desfăşurat Swimathon – a V-a ediţie ● în competiție au fost peste 400 de persoane ● 29 de proiecte au fost înscrise în competiţie ● suma propusă  a fi strînsă – peste 96.000 de lei

Iașul încă mai simte efectul valurilor facute de Swimathon- un eveniment de fundraising organizat de Fundația Comunitară Iași. ”Swimathon Iași este cel mai amplu joc în viața reală, prin care ieșenii creează și implementează ei înșiși proiecte care sporesc calitatea vieții în oraș. Cele 29 de proiecte înscrise la Swimathon sunt tot atâtea misiuni pe care jucătorii le duc la bun sfârșit, adunând resurse care asigură transformarea lor în realitate”- a declarat Ciprian Mihai Păiuş- director al Fundației Comunitare Iași.

La ediţia din 2016 au fost 330 înotători care au intrat  în Rolul Liber-Vânătorilor de Resurse, au organizat ”târguri de bunătăți” făcute în casă, bazare și licitații caritabile, concerte și seri cinematografice. De asemenea, 71 de persoane au devenit ambasadori de proiect și-au intrat în rolul Liber-Culegătorilor de Resurse – precizează organizatorii, după un prim bilanț.

Proiectele înscrise în concurs au fost: ”Fondul de burse”, ”Fondul Ştiinţescu”, ”Prietenii Fundaţiei Comunitare Iaşi” (Fundaţia Comunitară), ”Centru de recuperare pentru copii cu dizabilităţi”  şi ”START. Program de Burse pentru copii din mediul rural” (Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany), ”Simpozionul de arte vizuale HUMAn 2016” (Grupul de iniţiativă „Cucutenienii”), ”Căsuţa dintre coline” (Asociaţia Implicat, Valea Lupului), ”Practicarea tirului cu arcul” (Asociaţia Club Sportiv Black Arrow Belceşti), ”Discover” (AISEC),  ”Cîntăm angelic pentru un viitorul frumos al copiilor din Iaşi!” (Asociaţia muzicală ANGELI), ”Împreună pentru un zîmbet!” (Asociaţia „Salvează o inimă” şi Plus Communication), ”Împreună pentru educaţie” (Fundaţia COTE) și ”The Gardener Jazz Festival” (The Gardeners).

Alte proiecte pentru care s-au strîns bani sunt: ”Copilărie prin sunet şi culoare” (Asociaţia Pro Life), ”Împreună la masa copilăriei” (Fundaţia Solidaritate şi Speranţă Iaşi), ”Şcoala mobilă” (Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi), „Burtica plină şi minte agilă” şi ”Împreună în tabăra de vară!” (Centrul Diecezan Caritas Iaşi), ”Arta, dincolo de limite” (Asociaţia euRespect), ”Mă bucur de mişcare” (Asociaţia EUROMOS Iași & Liceul Special ”Moldova” Tîrgu Frumos), ”Fondul de Burse Centric” (Centric IT Solutions România) .

Detalii despre http://www.swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro/

Swimathon este competiţia care an de an angrenează persoane din diverse domenii de activitate cu scopul de a sprijini proiecte sociale, dar cel mai important e ca evenimentul generează implicare, pentru că tot mai multe companii ieșene vin în echipă pentru a susține cauzele sociale.

Felicitări tuturor celor care fac acest pas importanta pentru schimbarea mentalităților.

Raluca Daria Diaconiuc