Am lucrat la harta serviciilor sociale si de sanatate a judetului Bacau

Aniversare sub semnul tristetii
septembrie 22, 2017
Iașul va cumpăra servicii sociale private
septembrie 27, 2017

Am lucrat la harta serviciilor sociale si de sanatate a judetului Bacau

Echipa FONSS, cu sprijinul membrilor federatiei- Asociatia Betania si Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau, a incheiat cu succes realizarea hartii serviciilor sociale si de sanatate din judetul Bacau. Acest demers a fost initiat la sfarsitul anului 2016 de UNICEF si Consiliul Judetean Bacau si a avut ca scop cartografierea tututor serviciilor existente in judet, in vederea unui acces mai bun al populatiei la aceste interventii sociale si medicale, cat mai aproape de domiciliu.

Partener in proiect a fost si Centrul de Politici si Servicii de Sanatate (CPSS).

La inceput anului 2017, FSC si Betania au mers in fiecare localitate din judet si au inventariat situatia serviciilor locale (tipologie, beneficiari, capacitate, acreditare, parteneri disponibili, resurse umane, date de contact  etc.). Datele culese au fost apoi prelucrate de catre echipa FONSS (pentru serviciile sociale) si CPSS (serviciile medicale) si au devenit o baza de date complexa, care a stat la baza unei aplicatii informatice de reprezentare a pozitiei geografice a serviciilor pe o harta de tip Google Maps.

In prezent, aceasta baza de date este in curs de finalizare si va fi predata Consiliului Judetean Bacau, care va actualiza continutul ei o data la doi ani.

Harta are multiple intrebuintari – de la simpla identificare a unor servicii sociale sau medicale cat mai aproape de domiciliul unei persoane, pana la planificarea dezvoltarii serviciilor, in zone geografice sau pentru categorii de populatie pentru care numarul lor este insuficient. Harta poate fi consultata pe site-ul CJ Bacau, unde pe pagina principala se afla o trimitere specifica la aplicatia informatica a hartii serviciilor sociale si de sanatate din judet.

Un interviu pe aceasta tema cu presedintele CJ Bacau, Sorin Brasoveanu, veti putea urmari in urmatoarea editie print a ziarului Vocea ONG.

 

Diana Chiriacescu