Bilanț la trei ani și schimbare de conducere

Premiul I pentru ADV
decembrie 23, 2014
Experiențe românești împărtășite în spațiul ex-sovietic
ianuarie 20, 2015

Bilanț la trei ani și schimbare de conducere

Comisia ONG, inființată în octombrie 2011 în cadrul  Consiliului de Dezvoltare Economică și Socială Iași (parteneriat între Instituția Prefectului, Primăria Municipiului și Consiliul Județean Iași) a împlinit trei ani de activitate, moment de bilanț și de schimbare a conducerii, conform regulamentului de funcționare.

Astfel, la ultima întâlnire a Comisiei, dna Angela Achiței – președinte ADV România, care prin votul membrilor a ocupat și funcția de președinte al acestei grupări informale de ONG-uri, a prezentat rezultatele celor trei ani de mandat, care au adus împreună 39 de organizații neguvernamentale ieșene.

Timp de 3 ani, Comisia ONG s-a dovedit cea mai activă din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economică și Socială Iași, consiliu în care mai există și alte comisii, cum ar fi cea de afaceri sau din domeniul învățamântului, fiind organizate 16 ședinte în care, pe ordinea de zi, s-au aflat probleme de substanță din viața ONG și teme de actualitate de pe agenda publică asupra cărora organizațiile doreau să-și spună opinia.

Noua conducere aleasă a Comisiei ONG este formată din președinte – Diana Păiuș – director zonal Fundația Serviciilor Sociale Bethany, vicepreședinte – Mihaela Steliana Munteanu- director de dezvoltare și comunicare ADV România, secretar – Lucian Isaicu – coordonator Fundația Solidaritate și Speranță Iași.

Care sunt realizările Comisiei ONG dar și ce își planifică următoarea echipă de conducere aflați citind numărul din ianuarie al publicației noastre Vocea ONG.

Mihaela Munteanu