Dar muzical oferit ieșenilor

Şansă la un nou început
decembrie 18, 2015
10 ani de solidaritate!
decembrie 18, 2015

Dar muzical oferit ieșenilor

Mara Dobrescu și Remus Azoiței, recital extraordinar pentru educație

An de an, în pragul fiecărei ierni, Fundația Serviciilor Sociale Bethany îmbracă filantropia în cele mai elegante forme, oferind publicului ieșean iubitor de muzică clasică un eveniment special – Concertul de binefacere. Ediția din acest an s-a bucurat de participarea pro bono a doi artiști recunoscuți și apreciați la nivel internațional: violonistul Remus Azoiței, stabilit la Londra de 15 ani și profesor la Academia Regală de Muzică și pianista Mara Dobrescu, remarcată de public și de critici pentru eleganța interpretărilor sale.

Alături de partenerii oficiali ai evenimentului, Filarmonica de Stat „Moldova” Iași, Medicover, Generali Asigurări, Aviso și Gemini CAD Systems, cei care au luat parte la eveniment, în data de două decembrie, în Aula Magna a Bibliotecii Centrale Universitare “Mihai Eminescu”, s-au putut delecta cu un program muzical din care au făcut parte lucrări ale compozitorilor Johann Sebastian Bach, Camille Saint-Saëns, Ludwig van Beethoven și Ciprian Porumbescu.

Toate fondurile mobilizate în cadrul concertului de binefacere vor fi folosite pentru sprijinirea educației copiilor din mediul rural și vor fi direcționate către programul de burse derulat de Fundația Bethany.

În prezent, 20 de copii din comunitățile rurale Liteni și Vlădeni, Iași, beneficiază de burse în valoare de 1 350 de lei pe parcursul unui an școlar, dar și de activități care vizează dezvoltarea lor personală și profesională. Copiii au posibilitatea de a vizita locuri și companii din Iași, de a interacționa cu oameni care să constituie modele de reușită, de a cunoaște diverse medii profesionale, astfel încât să fie motivați să-și mențină rezultatele bune la învățătură și să își aleagă o carieră având la bază informații concrete și corecte.

Laura Bârliba