Economia socială în extindere

Ajută un copil cu dizabilități să meargă la școală!
decembrie 18, 2015
Un model de solidaritate şi responsabilitate ce poate fi extins
decembrie 18, 2015

Economia socială în extindere

„Ateliere cu Suflet”– este numele noii unități protejate autorizate înființate de Fundația „Inimă de Copil” Galați. Planul de dezvoltare al atelierului include mai multe direcții de dezvoltare. Prima, care continuă activitățile anterioare, este cea de realizare de produse unicat pictate pe sticlă, lucrate manual, accesorii decorative, bijuterii, felicitări. A doua direcție o reprezintă croitoria și broderia, avându-se în vedere executarea de sacoșe din pânză pictate sau brodate, diferite obiecte și accesorii vestimentare unicat, iar cea de-a treia va presupune personalizarea de obiecte prin gravură laser. Pentru comercializarea produselor și în mediul virtual, în curând „Ateliere cu Suflet” va avea și un magazin online.

„Ceea ce ne-am propus este dezvoltarea atelierului și oferirea de noi locuri de muncă persoanelor vulnerabile, susținerea acestora și transformarea lui într-o afacere socială sustenabilă” – a declarat la lansare dna Valentina Manolescu, managerul întreprinderii sociale „Ateliere cu Suflet”.
Noua structură își are rădăcina într-un mic atelier unde persoane vulnerabile aveau ore de terapie ocupațională, începând din 2005. Ca structură de economie socială „Ateliere cu Suflet” susține și va oferi locuri de muncă pentru persoane din grupurile vulnerabile – persoane cu dizabilități, femei în situație de risc, întreținătorii unor familii monoparentale, tineri ce au părăsit instituțiile. În total sunt susținute 18 noi locuri de muncă. Conferința de lansare a avut loc joi, 3 decembrie 2015.