Finantare pentru cooperare pentru dezvoltare

Educație financiară pentru toți copiii
iulie 28, 2016
Legea 448/2006 – propuneri de îmbunătățire
august 5, 2016

Finantare pentru cooperare pentru dezvoltare

Ca urmare a succesului primelor runde implementate, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România – FOND a lansat cea de-a treia rundă destinată experților din societatea civilă din cele două țări. Aceasta este susținută financiar de Ministerul Afacerilor Externe al României (MAE), prin programul României de cooperare pentru dezvoltare (RoAid), în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare – Centrul Regional pentru Europa și Asia Centrală (UNDP).
Perioada de implementare este 2 august 2016 – 10 ianuarie 2017.
Aplicațiile pentru granturi se pot depune până la data de 29 august, ora 17.00 la adresa office@fondromania.org.
Obiectivul general al Fondului de Mobilitate constă în transferul bilateral de experiențe, cunoștințe, bune practici între România și Republica Moldova, îmbunătățirea dialogului dintre cele două țări, stimularea implicării organizațiilor societății civile în procesul de formulare al politicilor publice, dezvoltarea de proiecte comune și acțiuni în parteneriat care să răspundă obiectivelor de integrare ale R. Moldova în Uniunea Europeană, precum și obiectivelor României în contextul politicii de cooperare pentru dezvoltare.
Activități eligibile: Sunt încurajate acțiuni ce răspund priorităților strategice ale României în contextul asistenței pentru dezvoltare. În primul rând vor fi sprijinite activități din sfera tranziţiei spre democraţie: reconstrucţia statului, guvernanţă democratică, reforma administrativă, sprijinul pentru societatea civilă, dezvoltare locală și comunitară, integrarea europeană și accesarea fondurilor de pre-aderare, mass-media; rezolvarea conflictelor. De asemenea pot fi susținute și activități ale societății civile din domeniile mediu, educație și sănătate.
Procedura de depunere a aplicațiilor este disponibilă pe site-ul FOND – www.fondromania.org.