FONSS în Republica Moldova

Atragerea de finanțări la Legea 350/2005 și managementul proiectelor
octombrie 9, 2017
FONSS se extinde
octombrie 10, 2017

FONSS în Republica Moldova

Federația a fost invitată la Conferința internațională „Provocări și soluții privind sustenabilitatea serviciilor sociale în Republica Moldova”, unde prin directorul de comunicare și advocacy, Mihaela Munteanu, a prezentat o sumă de experiențe din evoluția sistemului de asistență socială, problemele care au apărut de-a lungul timpului, astfel încât, colegii noștri din Moldova să nu repete experiențele care s-au dovedit nefericite în România.
In ceea ce priveste finantarea ONG-urilor, pledoaria FONSS s-a îndreptat spre susținerea serviciilor atât de la nivel național cât și de la nivel local. FONSS consideră că responsabilitatea pentru persoanele vulnerabile este a comunității și cumpărarea de servicii sociale private este singura soluție de a acoperi nevoile persoanelor vulnerabile.
Mecanismele de finanțare locală sunt cu atât mai necesare în Moldova cu cât, va urma probabil parcursul România. După retragerea donatorilor internaționali și a sprijinului UE, va veni o criza a finanțările externe.
Felicitări organizatorilor AO Concordia și dacă doriți să cunoașteți rezultatele conferinței, accesați acest link: http://ea.md/totalizarea-rezultatelor-conferintei-internationale-privind-sustenabilitatea-serviciilor-sociale-in-republica-moldova/