FONSS în Republica Moldova
octombrie 9, 2017
Serviciile sociale, singura cale reală de diminuare a problematicii sociale
octombrie 23, 2017

FONSS se extinde

În 21 noiembrie 2017, la Iaşi, va avea loc o nouă Adunare Generală a FONSS. Membrii federaţiei îşi vor exprima votul cu privire la invitaţia de aderare de noi membri în organizație.

Astfel FONSS își va întări poziția în zona de vest și centru, dar și în zona Moldovei, unde are un bazin consistent de organizații.

Vă reamintim că această federație acceptă noi membri numai dintre furnizorii de servicii sociale autorizați, pe baza recomandării și invitației formulate de un membru FONSS și în urma unei evaluări de teren din partea executivului federației.

În acest fel, federația rămâne o organizație care pune accent pe calitatea serviciilor sociale furnizate direct beneficiarilor și își construiește puncte de advocacy în localități în care este nevoie de sprijin direct din parea unei astfel de entități pentru creșterea capacității de reacție a ONG-urilor membre.
Politica federației este de a investi continuu pentru membrii săi, prin transfer de expertiză în atragerea de finanțări, asistență de advocacy și serviciile Expert team, întreprindere socială a FONSS. Detalii aici.

Menționăm că pe agenda adunării din 21 noiembrie 2017, se află și prezentarea de către Consiliul Director a raportului de activitate si a raportului financiar pentru ultimul an de exercitiu, discutarea cererilor depuse pentru calitatea de membru in FONSS, alegerea noului consiliu director si a noului presedinte si vicepresedinte, strategia de advocacy, comunicare sau reprezentare a FONSS, precum si aspecte legate de activitatea economica a federatiei (intreprinderea sociala Expert Team).

In prezent, FONSS are 27 de membri, organizatii persoane juridice de drept roman, implicate in furnizare de servicii sociale pentru grupuri vulnerabile. Puteti consulta lista membrilor aici.
Adunarea Generala este organizată în cadrul proiectului „Vocea ONG”, co-finantat printr-un grant din partea Elveţiei, prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă şi are un buget total de 250.000 CHF. Grantul acordat este de 225.000 CHF, iar co-finanţarea asigurată de solicitant este în valoare de 25.000 CHF.